От 2020 г., в имотния пазар, се забелязва бум в

...
От 2020 г., в имотния пазар, се забелязва бум в
Коментари Харесай

Бум в продажбите на къщи

От 2020 година, в имотния пазар, се вижда взрив в продажбата на къщи, защото хората търсят успокоение, сподели в ефира на Радио София Христо Георгиев, притежател на компания за ръководство на парцели.

„ Във Владая се построяват два доста огромни комплекса сега, които ще придадат на самия регион много друг образ. Те са обърнати напълно към еко живот, с възобновими източници на сила и дворни места от 300 кв.м до 1 декар. Дано инфраструктурата издържи и Столичната община да разшири бул. „ Цар Борис III “, сподели Георгиев.

Той добави, че за потребностите на новите комплекси във Владая се работи по построяването на нов трафопост и нова инфраструктура.

„ Ако преди време се търсеха двустайни и тристайни жилища, сега се търсят къщи, с най-малко 100-150 кв.м РЗП, т.е. на два етажа, с най-малко две или три спални. Цената е много релативно разбиране, тъй като единствено за предходната година досега, ние виждаме нарастване на суровините, които използваме за построяването на една къща със 105% единствено за металните профили, за кабелите с 60%, за бетона с 35% “, добави специалистът.

По думите му, се следи наклонност цените на къщите към София да са по-високи от тези на жилищата в града. Често купувачите продават жилищата си в централната част на столицата, с цел да закупят къща в покрайнините на София. Христо Георгиев добави, че клиентите, които се насочват към покупка на къща по-често са фамилни, към 40-годишни, с едно или две деца, които търсят успокоение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР