От 2019 г. ръководството на БНТ е започнало да продава

...
От 2019 г. ръководството на БНТ е започнало да продава
Коментари Харесай

Саня Армутлиева е възмутена от цената за участие в Евровизия

От 2019 година управлението на Българска национална телевизия е почнало да продава присъединяване в музикалния конкурс Евровизия. Желаещите да вземат участие би трябвало да са подготвени да платят към 600 000 лв.. Сумата включва театрално застраховане - хореография, костюми, осветяване и заплати на екипа на Българска национална телевизия, както и банково поръчителство от 300 000 лв. за интервал от една година.

Това твърди музикалният продуцент и шеф на " Вирджиния рекърдс " Саня Армутлиева, която беше изслушана в парламентарната комисия по просвета и медии.

Тя изясни, че предходната година се е заинтересувала при какви условия ще се случва кандидатстването за Евровизия. След като юли праща публично писмо до Българска национална телевизия, не получава отговор. Впоследствие - от диалози с генералния шеф на малкия екран Емил Кошлуков и администрацията му научава, че " много хора желаят да си купят присъединяване ".

" Октомври получих публично писмо. Разбрах, че присъединяване може да се случи единствено в случай, че участникът покрие 100% от разноските за присъединяване. Включително таксата на страната за присъединяване в състезанието, която се заплаща на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), както и за театралното застраховане, хореография, костюми, осветяване и целия екип на Българска национална телевизия. За да участваш, би трябвало да представиш и банково поръчителство от 300 000 лв. от интервал за една година, тъй че Българска национална телевизия да са сигурни, че можеш да си позволиш това наслаждение ", сподели Саня Армутлиева, предава OFFNews.

Тя съобщи, че не съществува участник в музикалния бизнес у нас, който може да си го разреши. " Дори да спечелиш Евровизия, това е сума, която няма по какъв начин да си възвърнеш ", счита музикалният продуцент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР