От 2019 г. процесът по пенсиониране ще се улесни много.

...
От 2019 г. процесът по пенсиониране ще се улесни много.
Коментари Харесай

Намаляват документите за пенсиониране, ама от 2019-а

От 2019 година процесът по пенсиониране ще се улесни доста. Очаква се тогава подаването на съвсем всички документи да става по електронен път. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът по обществената политика Бисер Петков.

Той добави, че заявката за приемане на пенсия към този момент става онлайн. От следващата година пък на работодателите няма да им се постанова да изпращат към Националния застрахователен институт (НОИ) редица други документи. Петков сподели още, че от началото на 2019 година пенсията ще се пресмята върху прихода след 1997 година и за който има събрани данни в Национален осигурителен институт.

Социалният министър добави, че страната стартира дейни дейности за включване в пазара на труда на към 300 хиляди души. По думите му множеството от тях са младежи, които след завършването на образованието си не са работили. За задачата ще бъдат назначени юношески и ромски посредници, които да оказват помощ с този развой.

Петков добави, че министерството е разширило кръга на хората, които ще получават фамилни добавки. Там към този момент попадат и членовете на фамилията, които получават сред 400 и 500 лева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР