От 2017 г. КПКОНПИ се използва за политически цели. Това

...
От 2017 г. КПКОНПИ се използва за политически цели. Това
Коментари Харесай

Проф. Стоян Кушлев: КПКОНПИ се използва за политически цели

От 2017 година КПКОНПИ се употребява за политически цели. Това съобщи в студиото на „ На Фокус” проф. Стоян Кушлев, ръководител на Антикорупционната комисия през интервала 2005-2011 година

„ Бяха й предадени полицейски функционалности, които не трябва да се предават на една комисия, която лишава имущество. Лятото, служебното държавно управление съобщи, че комисията не работи дейно и се отклонява от главните й задания и цели – лишаване на нелегално добито имущество”, изясни Кушлев. По думите му и към днешна дата КПКОНПИ не си прави работата.

„ До преди 4-5 години нещата не стояха по този начин. Ако погледнем отчетите на Европейска комисия, ще забележим, че тя е била единственият орган, който получаваше високи оценки и препоръки”, сподели още професорът. И добави, че не е сюрпризиран от оставката на шефа на комисията Сотир Цацаров.

„ Този, който ме наследи, промени структурата на комисията в неподходяща насока”, безапелационен бе Стоян Кушлев.

Според него спецпрокуратурата би трябвало да бъде закрита. По думите му този, който ще поеме КПКОНПИ ще има доста сложна задача.

„ Тежко и горко на този, който ще застане отпред. Едно време бях заплашван и не бих поел поста отново”, заключи някогашният ръководител на Антикорупционната комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР