От 2014 година, за период от 6-7 години след това,

...
От 2014 година, за период от 6-7 години след това,
Коментари Харесай

Сербезова с поредна доза оправдания за липсващите лекарства: Това е маркетинг!

От 2014 година, за интервал от 6-7 години по-късно, от българския пазар изчезват към 3000 лекарствени продукта. Причините са най-много индустриални, маркетингови, блян към най-ниска цена.
Това съобщи някогашният здравен министър проф. Асена Сербезова.
По думите ѝ някои фармацевтични производители заради това, че се реферират с други страни и цената на един дребен пазар като българския оказва въздействие върху цените на по-големи пазари, избират да излязат.
„ Това е резултат от една цялостна лекарствена политика и по-голямата част от аргументите за дефицит на медикаменти “, сподели Сербезова.
Тя изясни, че информацията за дефицит на лекарствен артикул е обществено налична и е по данни на Изпълнителна организация по медикаментите, предава ДарикНюз.
„ Притежателите на позволение за приложимост и производителите са длъжни, когато краткотрайно или непрекъснато преустановят продажби на лекарствени артикули на територията на България, да осведомят организацията и по този начин е направена статистика ”, посочи тя.
Недостигът на медикаменти обгръща всички фармакологични групи.
„ В интерес на истината множеството лекарствени артикули имат лечебни други възможности. Тези, които нямат по-късно не престават да се доставят на територията на страната, в случай че обаче ги поръча болнично лечебно заведение по специфичния ред на разпоредба 10 на Министерство на здравеопазването, т.е. това е редът, по който жителите се лекуват с неразрешени лекарствени артикули, само че тогава те към този момент заплащат цената, а не обществения фонд ”, сподели още тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР