От 2014 година насам това е първият толкова тежък конфликт.

...
От 2014 година насам това е първият толкова тежък конфликт.
Коментари Харесай

Захариева за спора между Русия и Украйна: Това е най-тежкият конфликт от 2014 г. насам

От 2014 година насам това е първият толкоз тежък спор. Ние призоваваме за незабавна деескалация на напрежението и освобождение на арестуваните моряци и кораби. Има контракт от 2003 година за Русия и Украйна за реципрочност на потреблението на Керченския пролив. Това сподели външният министър Екатерина Захариева за спора сред Русия и Украйна в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Едни хора споделят, че това се случва поради идните избори в Украйна, други споделят, че е поради спадащият рейтинг на Путин поради препоръчаната пенсионна промяна. Решението на обстановката би трябвало да е с договаряния, не чакаме ескалация на боен спор, сподели още тя.

Общият апел на Европейски Съюз е за усмиряване на обстановката и решение на обстановката по дипломатически път. Призивът е и към Украйна военното състояние да не визира правата на жителите в страната, добави Захариева.

Митата на Косово са ответна вътрешнополитическа мярка. България доста сполучливо насочи Европейски Съюз към тематиката за Западните Балкани. Истината е, че спорът сред Сърбия и Косово е много тежък. България е един от най-сериозните поддръжници на Сърбия в Европейски Съюз. Вучич сподели, че този въпрос би трябвало да се реши, само че истината е, че те в действителност се пробват да се оправят с казуса, разяснява тя спора сред Косово и Сърбия.

Няма още нищо препоръчано " черно на бяло " за прекрояване на границите на някои от страните на Балканите. Мисля, че пътят за постигането на трайно решение на отворените спорове е помиряване в сърцата. Притеснена съм да не се получи домино резултат, сподели още Захариева.

Постигането на единодушие по първата фаза на Брекзит е добра вест, само че Брекзит не е щастлив миг. Вярвам, че и Европейски Съюз, и Англия ще бъдат по-слаби след Брекзита. Важно за нас беше специфичният фокус върху правата на европейските жители, живеещи във Англия, добави тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР