От 2014 г. Елвира започва да тренира във варненския клуб

...
От 2014 г. Елвира започва да тренира във варненския клуб
Коментари Харесай

Звездата на Варна Елвира Краснобаева подкрепя съотборничките си от КХГ Грация на Държавното в София

От 2014 година Елвира стартира да тренира във варненския клуб по художествена гимнастика “Грация ”
От през днешния ден до 31-и март София е хазаин на Държавното отборно състезание по художествена гимнастика. Варненският клуб “Грация ” се включва в конкуренцията, а тимът ще бъде подсилен от звездата Елвира Краснобаева. Тя е единствено на 16 година и в дебюта си във възраст “Жени ” победи със злато в многобоя на Световния подиум, като достижение и резултат на десетгодишния тандем, изключителна симбиоза и другарство с нейния треньор Светлана Юриевна.

От 2014 година Елвира стартира да тренира във варненския клуб по художествена гимнастика “Грация ”. От дребна тя е на спортния килим и печели голям брой медали и призове от десетки интернационалните шампионати в България и чужбина по FIG (Международна федерация по гимнастика). Пет пъти е Държавен първенец на България. Колекцията единствено от златни медали на Елвира надвишава 200 оценки.

“Тя е от тези гимнастички, които още щом ги видиш си казваш, че е целуната от Бога - толкоз доста гений, разсъдък и хубост, събрани на едно място. Възпитаничката на Светлана Юриевна за първа година е в категория “Жени ” в Националния тим на България и към този момент всички са безапелационни, че триумфите, купите и медалите за нея са въпрос на доста малко време ”, споделят от варненския клуб.

Какви триумфи извоюва през последните 3 години в националния тим и от името на Варна младата състезателка:
- Европейска купа за девойки-индивидуално на обръч и 2 място - сребърен орден на топка от Европейското състезание по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел) 2022 година
- Първа Световна купа за България при девойки - самостоятелно на топка и Първа Световна купа за България в отборната конкуренция на Световното състезание в Клуж – Напока (Румъния) 2023 година
- До момента за 2024 година Елвира Краснобаева започва с безусловно всички 5 златни оценки в многобоя и на обособените уреди, на Международния шампионат " Premium Cup " в Дубай през месец февруари.
- През месец март на Гран при „ Тарту “ /Естония, Елвира се пребори за сребърен орден в многобоя, сребърен на обръч и бронзов орден на лента. А две седмици по-късно 22-24 март на Световна купа „ Палео Фалиро “/Гърция Елвира сграбчи шампионската купа в многобоя, окичи се с още едно злато на обръч и два сребърни медала на бухалки и лента. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР