От 2014-а в бюджета на Варна са заложени близо 150

...
От 2014-а в бюджета на Варна са заложени близо 150
Коментари Харесай

Граждани питат община Варна: В „Боровец – север“ се строи незаконно, кога ще изготвите план?

От 2014-а в бюджета на Варна са заложени близо 150 хиляди лв. за разработване на обстоен организационен проект на селищното образувание „ Боровец – север “, то той още не е подготвен. През това време някои от притежателите към този момент строят, което на процедура е нелегално, стана ясно за съвещание на архитектурната комисия към Общински съвет – Варна.

От името на жителите на „ Боровец “ някогашният претендент за областен кмет на „ Аспарухово “ Мартин Златев сложи казуса за разискване от съветниците. Гл. проектант на Варна Виктор Бузев призна, че забавяне има. Причината за него обаче не е в общината, а в кадастъра. До 2015-а „ Боровец – север “ не е имал кадастрална карта, без която не може да се прави в детайли обмисляне на парцелите там. След като тя е била направена обаче са завалели тъжби от притежателите и сега се водят поредност каузи по въпроса.

Проблемът обгръща общо 85 парцела, които обаче са на едно място. Според арх. Бузев, допустимо е да се изготви проект за местността без тях, като след завършването на правосъдните процедури той ще се добави. Съветниците от архитектурната комисия обаче предложиха първо да се види на какъв стадий са делата сред жителите и кадастъра и едвам тогава да се вземе решение по какъв начин да се продължи направата на проекта.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР