От 2012 година досега депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов е

...
От 2012 година досега депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов е
Коментари Харесай

Цацаров: Депутат от ГЕРБ искал 4 т суджук от името на Борисов

От 2012 година до момента депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов е упражнявал напън за избрани облаги, употребявайки името на премиера.

Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров на брифинг в Съдебната палата по отношение на настояването му за снемане на имунитета на народния представител.

„ На 18 април 2017 до мен е постъпил сигнал от жител с посочено името и неговия адрес и разказани обстоятелства, които ние отъждествяваме като незаконна активност, осъществени на територията на Добрич от Мартинов. При инспекция се оказва, че жителят съществува, застава зад своите думи, той е някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи и като подобен са му били известни доста обстоятелства и условия ", изясни Цацаров, представен от "Фокус ".

Той посочи, че на 19 април е почнала инспекция, която е водена персонално от прокурор от Софийска градска прокуратура. Тя открила, че Мартинов няколко пъти желал от търговец да му бъдат предоставени общо 4 тона суджук, като го е заставял за това под предлог, че е включен в лист с лица, които би трябвало да подкрепят политическата активност и в случай че не го направи, ще понесе неподходящи последствия.

Главният прокурор посочи, че на 4 пъти Мартинов е изискал от съответния търговец да му бъде предаден по 1 звук суджук, на обща стойност 45 000 лв., като по думите на депутата стоката била предопределена персонално за Бойко Борисов. Проверката е открила, че даже и един суджук не е достигнал до премиера.

„ Върху същия търговец е упражняван напън, с цел да мебелира с мека мебел офиса на политическата партия в града, като и да сложи климатична стена, още веднъж за потребностите на партията. Те обаче са се оказали в офиса на народния представител “, описа още Цацаров.

„ На 17 юли, без значение от това, което прокуратурата прави от 18 април, до министър-председателя постъпва информация от ДАНС за евентуални злоупотреби от депутат. Премиерът е изпратил справката на основния прокурор. Причината да се рапортува е, че депутатът е употребил доста интензивно името на премиера “, добави Цацаров.

Той разгласи още, че наблюдаващият прокурор е отправил предложение за снемане на имунитета на депутата от ГЕРБ, което през днешния ден е входирано в Народно събрание.

„ Цялата кореспонденция е на фаза завършила инспекция с съществуване на данни за закононарушения. На Мартинов ще бъдат повдигнати 5 групи обвинявания, които касаят изнудване, насила, опит за персонално укривателство, насила по отношение на орган на властта да извърши нещо по работа, насила във връзка с физическо лице ", посочи основният прокурор.

Още преди претекстовете да бъдат оповестени, самият Живко Мартинов съобщи, че ще се откаже от имунетата си.

"Има група хора, които от няколко месеца пишат тъжби против мене, това са от левия бранш, тъй като губят 11 години в Добрич и имат към мен една злост и това е в основата. Част от тези хора, които ме клеветят, имат заведени каузи, друга част ми дължат наеми, тъй като съм от 28 години в частния бизнес, неизплатени наеми, даже компаниите са продадени на неравностойни хора в неравностойно състояние, на роми. Те са пуснали тъжба в ДАНС.

Ходих, дадох пояснения, само че хората не знаеха за тези неща, аз им ги дадох, имам документи, имам контракти за наеми, които в годините с тези хора са неизплатени. Това е. Сумите са огромни. Нека да проверяват ", оправда се депутатът, представен от БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР