От 2011 г. насам Филип Морис“ е публикувала над 160

...
От 2011 г. насам Филип Морис“ е публикувала над 160
Коментари Харесай

Д-р Жизел Бейкър, директор по научните въпроси във „Филип Морис Интернешънъл“ пред „Труд“: До 95% по-малко отрови има в парата от бездимни изделия

От 2011 година насам „ Филип Морис “ е разгласила над 160 публикации, свързани с теоретичен надзор, които са учредени на проучвания, способи и изследвания за оценка на продуктите на компанията и тяхното влияние върху средата. По време на среща-дискусия в София бяха изнесени най-нови данни от шестмесечно клинично изследване на „ Филип Морис “, при което са измерени осем здравни знака, повлияващи удобно отхвърли от пушене след прекосяване към системата IQOS.

-Д-р Бейкър, какво съставлява системата IQOS и с какво се разграничава тя от електронните цигари?
-Електронните цигари съставляват система, при която се нагрява никотинова течност, с цел да се отдели никотин. В тази течност той е извлечен от тютюн, само че самият тютюн не се употребява при електронните цигари. Никотинът е с доста висока киселинност и по тази причина към течността се прибавят ароматизатори, с цел да може това, което получава като усет и мирис потребителят, да е задоволително за него и удовлетворяващо. При системата за нагряване на тютюна ΙQOS има тютюн, който се слага по този начин, че пластина го нагрява, с цел да се освободи тютюнева пара. Т.е. при освобождението на парата или аерозола не се постанова вложение на добавки, защото продуктът съдържа тютюн. Потребителят получава аромата на същински тютюн, защото точно подобен се нагрява. Това е и повода IQOS да прилича доста повече преживяването с елементарна цигара. Тютюнът се нагрява, има избран брой вдишвания, които могат да се създадат и даже се изхвърля остатъка от.

-А във връзка с електронните цигари?
-Електронните цигари, които са доста типове и най-различни, не наподобяват еднократната приложимост на цигара, а може по през целия ден да се всмуква от тях. И при тях обаче, и при IQOS се отделя пара, която съдържа никотин. Въпрос на желание е кой от двата разновидността ще избереш. Има разлики в единия и в другия метод във връзка с метода, по който хората избират да откажат цигарите. И двете други възможности – IQOS и електронната цигара дават опция потребителите изцяло да цигарите. По тази причина ние създаваме и предлагаме и двата продукта.

-При IQOS няма развой на горене, а той е причина в тютюневия пушек да се отделят стотици нездравословни за здравето субстанции. Това ли прави тази система за пушене по-безвредна?
– Точно по този начин. В взаимозависимост от технологията, която се употребява в другите артикули и устройства, са разнообразни и равнищата на токсични субстанции. Може да се каже, че при електронните цигари е лимитирано излагането на отровни субстанции. Според оценки на Министерството на здравеопазването на Англия 95% по-малко са нездравословните съединения в бездимните произведения.

-Тютюнопушенето е въпрос на персонален избор, само че пасивното пушене не е. Какво въздействие оказва върху непушачите продуктът IQOS?
-Провеждаме два типа изследвания в тази тенденция. При едното изследваме качеството на въздуха в затворени пространства – в специфични стаи се симулират избрани условия на средата, с цел да се мери въздействието. Различните условия са: качество на въздуха без приложимост на каквото и да е, качество на въздуха с приложимост на IQOS и качество на въздуха с тютюнопушене. Така можем да сравним въздействието на IQOS в затворени пространства и това на цигарите. Установихме, че при приложимост на IQOS има съществуване единствено на две субстанции в централизация над нормалните фонови равнища. Под фонови равнища се има поради тези, които се записват в стая с съществуване на хора в нея, защото самите хора също излъчват. Това са никотин и ацеталдехид. Техните стойности обаче са по-ниски от граничните стойности на разрешеното за излагане на хора в затворени пространства. За да отговорим на въпроса какво значи това за един непушач, направихме проучване на пасивното излагане. В ресторант сравнихме два разновидността – с приложимост на IQOS и без. Това което установихме е, че няма отрицателно влияние върху хората, които не пушат и те не са изложени на никотин. Така че в затворени пространства е доста по-добре, в случай че към вас се употребява IQOS спрямо цигарите.

Нашият посетител:
Д-р Жизел Бейкър е шеф по научните въпроси във Филип Морис Интернешънъл. Ръководи тактиките за връзки с научната общественост по повод продуктите с понижен риск и дава отговор за представянето на научните проучвания на Филип Морис Интернешънъл на продуктите с понижен риск пред специалистите по публично здраве и регулаторните органи. Д-р Бейкър има докторска степен по биометрия и епидемология от Медицинския университет на Южна Каролина. Тя управлява план по създаване и осъществяване на стратегия за понижаване на риска от болести с оглед научно мотивиране и количествено премерване на риска при продуктите с понижен риск в следпазарни условия. Преди това отговоря за екипите по биостатистика, ръководство на клинични данни и моделиране на здравето на популацията, които генерират и проучват данни от клинични и следпазарни изследвания, наблюдаване на сигурността на продукта и оценка на въздействието върху здравето на популацията.

Материалът е направен със съдействието на Филип Морис Интернешънъл.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР