От 2009 година правителствата и кметове на ГЕРБ щедро обещават,

...
От 2009 година правителствата и кметове на ГЕРБ щедро обещават,
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Единствено по времето на Нинова имаше реални стъпки за индустриална зона във Варна



„ От 2009 година държавните управления и кметове на ГЕРБ обилно дават обещание, че ще строят индустриална зона във Варненска област, като от време на време единствено сменят мястото, на което ще бъде основана тя. До момента - септември 2022 година, няма нито една. “ Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ за 3 МИР – Варна Борислав Гуцанов.
Първата обещана зона е в землището на Суворово още през далечната към този момент 2009 година. Тя е трябвало да бъде с повърхност от 535,442 дка., само че не е осъществена.
На българо-руски конгрес през февруари 2017 година кметът Иван Портних показва план за “Зона за нововъведения и развиване Варна ”, която включва общините Варна, Аксаково, Белослав и Девня. Вече повече от 5 години етапа на създаване е на „ вербален план “.
През ноември 2017 година се появява още един план за индустриална зона - „ Индустриално-технологичен парк Варна “, за който даже е учредено акционерно сдружение, в което общината апортира близо 42 700 кв.м от островната зона под Аспарухов мост. Към момента сдружението, в което акционери са община Варна, „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД и „ Транзитна комерсиална зона “ АД, обслужва най-вече частни ползи.
„ И досега третият по величина град в страната - единственият, който разполага с автомагистрала, жп линия, пристанище и летище в непосредствена непосредственост, няма работеща индустриална зона. Но пък има куп планове, които кметът на ГЕРБ Иван Портних изтупва от праха всяка акция и ги развява като бъдещи “, разяснява Борислав Гуцанов.
Единствените стъпки, направени действително по тематиката, са по времето на последното държавно управление, в което министър на стопанската система е Корнелия Нинова. Сформирана беше работна група, която стартира действителни стъпки за това индустриалната зона във Варна да стане факт. Предсрочното преустановяване на пълномощията на кабинета и неналичието на интерес от страна на служебното държавно управление явно ще забавят процеса “, призна Гуцанов. 
„ Категоричен съм, че при бъдещо присъединяване на Българска социалистическа партия в ръководството, това ще е един от главните цели за Българска социалистическа партия. Недопустимо е освен това географско състояние, с тази налична инфраструктура, Варна да е за следващ път на опашката за привличане на вложители “, съобщи лидерът на листата на левицата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР