От 2009 г. Русия е инвестирала 481 млрд. рубли (близо

...
От 2009 г. Русия е инвестирала 481 млрд. рубли (близо
Коментари Харесай

Русия е вложила 481 млрд. рубли в развитието на спорта

От 2009 година Русия е вложила 481 милиарда рубли (близо 8 милиарда долара) в развиването на физическата просвета и разногласието. Това съобщи вицепремиерът Виталий Мутко на среща на долната камара на Федералното заседание.

Според него за 8 години, броят на спортуващите в страната се е нараснал двойно.

" Спортът постоянно е бил приоритет на държавното управление и ние ще продължаваме да държим на тази стратегия. Постигнахме огромна крачка напред, откакто от 2009 година до момента вложенията са общо 481 милиарда Рубли ", сподели Мутко.

Сумата е употребена както за професионалния спорт, по този начин и за основаване на специфични стратегии в учебните заведения.

" Направихме близо 100 ремонти в нашите закони, с цел да успеем да създадем стратегия за 97 спорта. Имаме построена дълготрайна тактика за 57 олимпийски спорта и образование на треньори ", добави вицепремиерът на Русия.

Проучване на специфична комисия сочи, че от 2006 година до момента броят на спортните уреди в страната се е нараснал с 21.2% и към този момент доближава до 281 хиляди.

Междувременно Мутко разяснява и договарянията сред съветските малките екрани и ФИФА за излъчването на дуелите от международното състезание следващата година. Според него Световната футболна централа би трябвало да се съгласи на специфични права за локалните малките екрани, чийто пазар не е като на тези в Западна Европа.

" Руските малките екрани не могат да си разрешат да платят повече от 35-40 млн. $, което е рационална сума. Пазарът тук не може да се съпоставя с другите страни, тъй че за всяка една страна би трябвало да има разнообразни условия ", сподели той.

В момента три малките екрани имат предпочитание да излъчват дуелите в страната хазаин – Първи канал, Общоруската държавна телевизия и Мач ТВ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР