От 2001 г. до август 2021 г. германските власти са

...
От 2001 г. до август 2021 г. германските власти са
Коментари Харесай

Германия е похарчила над 17 млрд. евро за мисията си в Афганистан

От 2001 година до август 2021 година немските управляващи са похарчили над 17,3 милиарда евро за задачата в Афганистан. Това заяви ДПА, базирайки се на отговора на федералното държавно управление на парламентарно питане от Свободната демократична партия (СвДП).

Най-големите разноски са били за издръжката на военнослужещите.

„ Участието на Бундесвера в Международните сили за подкрепяне на сигурността (ISAF), интервенция „ Непоклатима независимост “ и задачата на НАТО в Афганистан „ Решителна поддръжка “, извършено от звеното на Федералното министерство на защитата от 2001 година до 31 август 2021 година, коства общо към 12,3 милиарда евро спомагателни разноски, свързани с разполагането “, се споделя в отговор на искане на СвДП.
 Турската общественост в Германия и връзките сред двете страни след ерата Меркел Турската общественост в Германия и връзките сред двете страни след ерата Меркел
Турция наблюдава с огромен интерес последните избори в Германия, които се организираха на фона на идната оставка на дългогодишния канцл...

В същото време се разяснява, че немското външно министерство е отделило към 2,48 милиарда евро за поддръжка на личния състав и материални разноски, свързани с разнообразни планове. Тази сума обаче не включва разноските за личен състав и интервенции на самото Министерство на външните работи. Освен това се отбелязва, че в продължение на 20 години Министерството на икономическото съдействие и развиването на Германия е отпуснало към 2,46 милиарда евро за Афганистан, а Министерството на храните и земеделието е похарчило към 33 милиона евро.

Статистиката не включва средствата, изпратени в Афганистан от Федералната разследваща работа на Германия.

" Разкриването на съответната информация съществено ще усложни осъществяването на дилемите на Федералната разследваща работа, което от своя страна може да заплаши сигурността на страната или да нанесе съществени вреди на нейните ползи ", акцентира държавното управление на Федерална Република Германия.

В края на юни немските въоръжени сили приключиха 20-гдишното си присъединяване в задачата „ Решителна поддръжка “ в Афганистан. Операцията стартира през октомври 2001 година В своя пик през 2010-2013 година броят на западните сили в страната надвишава 150 000. Германският контингент в Афганистан предходната година наброяваше към 1000 военнослужещи, най-вече военни инструктори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР