От 20 януари 2020 г. ще започне нормална работа интензивното

...
От 20 януари 2020 г. ще започне нормална работа интензивното
Коментари Харесай

Министър Ананиев обяви кога ще има детска болница в София

От 20 януари 2020 година ще стартира естествена работа интензивното поделение към Детската болница в София. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на чуването си за работата на Детската болница, оповестява "Труд ".

Министърът напомни, че по случая с тригодишното дете е сезирана и прокуратурата. Той напомни, че е разпоредил инспекции в трите лечебни заведения: Детската боница, болница „ Лозенец “ и УМБАЛСМ „ Пирогов “.

„ Създадена е организацията, тъй че нито едно дете да не остане без да му е оказана в цялостен размер и в точния момент нужната здравна помощ и грижи.

Проведе се незабавна среща с ръководителите на държавни лечебни заведения и на Центъра за незабавна здравна помощ в София. Създаде се координационен механизъм, който регламентира приема на деца при незабавни случаи, както и при осъществяване на деца от едно лечебно заведение към друго.

Болница „ Пирогов “ пое уговорката да обезпечи незабавния банкет на деца на територията на София, а при нужда и отвън столицата.

За задачата Министерство на здравеопазването ще подкрепи лечебното заведение за обезпечаване на нужната материална база. В тази връзка ще се употребява консутатилната помощ на педиатри от други лечебни заведения “, сподели още министърът.

„ По отношение на Специализираната детска болница, с изключение на административният одит и контролът, който ще се реализира, се търсят опция за обезпечаване на 24-часово наличие на анестезиолози най-малко двама за потребностите на отделението за интензивно лекуване в Специализираната болница.

На 17 декември 2019 година е въведена смяна в реда за регистрация на потока от пациенти в болничното заведение, като всички се записват в регистрационен вестник с отбелязване тутакси на появяване в лечебното заведение “, добави още министърът.

По думите му следва изследване на механически и финансови благоприятни условия за въвеждане на автоматизирана билетна система.

„ Ще бъдат подхванати дейности за превръщане на приемния кабинет за планови пациенти на консултативно-диагностичния блок на територията на дъщерното сдружение.

По този метод окончателно делене на потока на плановите пациенти от този на незабавните “, добави още министър Ананиев.

Той разясни, че когато интензивното поделение няма да действа, се провежда настоящ ремонт благодарение на страната, спонсори и доброволци.

„ Налага се интензивното поделение към клиниката по Пневмология да стартира естествената си работа, считано от 20 януари 2020 година “, добави още министърът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР