От 20 години Кочо Димитров участва в различни социални проекти,

...
От 20 години Кочо Димитров участва в различни социални проекти,
Коментари Харесай

Жител на Столипиново иска да бъде учител в детска градина

От 20 години Кочо Димитров взе участие в разнообразни обществени планове, ориентирани към жителите на най-големия етнически квартал в страната. Сега той е студент по българска лингвистика и възнамерява да стартира работа в детска градина в " Столипиново ".

Много деца са записани в детската градина " Щастливо детство " благодарение на Кочо Димитров.

" Благодарение на Кочо, на него да, по какъв начин е, крещя, детската градина, той сподели на нас, че е хубаво и аз съм доста съм удовлетворена от всичките ", показа Милка, която е родител.

" Той хвана мене, аз пристигнах, питах, градинката пристигнах, взехме решение тука децата да вървят ", показа Гюлсюн Рамадан.

" Имаше боязън у родителите да си пуснат децата. Успяхме да ги убедим, че градинката е мястото, където техните деца могат да се развиват, да научат добре български език, да придобият положителни привички ", описа Кочо Димитров.

Дълги години Кочо работи в квартала като посредник. Той е връзката сред институциите и общността.

" За най-малкото нещо телефона незабавно: Кочо, ела, проблем, той изяснява първо на майката, след това превежда какво желаеме ние като документи, периоди и така нататък, съпровожда майката за изваждане на някой документ ", изясни шефът на детската градина Евгения Попиванова.

С насъбрания си опит Кочо е уверен, че постъпването в ясла и детска градина е извънредно потребно за децата от квартала.

" Искам да стана детски преподавател, с цел да вземам участие в този развой на интеграция и образование на децата ", безапелационен е той.

Затова в този момент Кочо се включва в плана " Млади ромски педагози ", който подкрепя кандидатстването и образованието за учители на хора от общността. Напътстван е от екипа на детската градина, а щом приключи следването си, ще проработи в нея.

Репортер: Росица Колева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР