От 20 до 28 ноември ще се състои Европейската седмица

...
От 20 до 28 ноември ще се състои Европейската седмица
Коментари Харесай

Започва Европейската седмица за намаляване на отпадъците

От 20 до 28 ноември ще се състои Европейската седмица за понижаване на отпадъците (EWWR), най-голямата акция за повишение на осведомеността по отношение на предотвратяването на отпадъците в Европа. Водени от локални и районни обществени управляващи, самодейността сплотява всички други участници - жители, учебни заведения, предприятия, неправителствени организации, сдружения, които провеждат действия за повишение на осведомеността по отношение на намаляването на отпадъците Какви са задачите на Седмицата?
• да увеличи осведомеността по отношение на намаляването на отпадъците, повторната приложимост на продуктите и тактиките за преработване на материали и обвързваните с тях политики на Европейския съюз и държавите-членки,
• да подчертае работата, осъществена от участниците в EWWR,
• да активизира и насърчи европейските жители да се концентрират върху основни тематики за деяние,
• за подсилване на потенциала на заинтригуваните страни в EWWR посредством даване на целеви информационни принадлежности и образование. По случай идната европейска седмица за понижаване на боклуци, Столична община провежда „ Екопавилион “ отдаден на разделното събиране и преработване в Западен парк. Експерти се срещнаха с жители и отговаряха на сложени въпроси. Всеки клиент имаше опция на място да съобщи своя текстилен боклук или дребен електрически апарат, който не употребява към този момент.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР