От 20 до 23 април 2023 г. Велико Търново за

...
От 20 до 23 април 2023 г. Велико Търново за
Коментари Харесай

Международното изложение „Културен туризъм“ отваря врати във Велико Търново

От 20 до 23 април 2023 година Велико Търново за 17-ти път е хазаин на Международното ревю „ Културен туризъм “. Специализираният конгрес се провежда от Община Велико Търново в партньорство с Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и с поддръжката на Министерството на туризма.
Официалното разкриване е от 11,00 часа на 20 април /четвъртък/ в Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “ в гр. Велико Търново, където са ситуирани и щандовете на изложителите.
Тази година присъединяване вземат над 50 участници – общини, туристически компании, дипломатически задачи, туристически сдружения и производители.
Международното ревю „ Културен туризъм “ уголемява своя обсег и тази година дава специфични благоприятни условия за показване на производители на обичайни районни храни и питиета и за директни срещи сред представителите на туристическия отрасъл и производители на качествени хранителни артикули. Под мотото „ Трапезица – истории за българския усет “ в дните на форума ще бъдат показани майсторството на кулинарни експерти от района и неповторими храни и виновност от разнообразни мазета в страната.
Целта на уредниците е наред с разнообразните благоприятни условия на туристическото предложение, дребни и междинни предприятия от страната, които със своята активност съхраняват локалните обичаи, усети, развиват районната специфичност и поддържат развъждането в страната на изчезващи култури, да осъществят директни контакти с хотелиери, ресторантьори и консуматори.
Богатата конферентна стратегия, осъществена в партньорство с Министерството на туризма, включва полемика за представянето на капацитета на традициите и актуалните креативен промишлености за повишение привлекателността на дестинациите /на 20.04.2023 година от 16,00 ч. в конферентната зала на хотел „ Премиер “/, конгрес, отдаден на културно-историческото завещание и неговото разпространение и запазване /на 22.04.2023 година от 11,00 ч. в конферентната зала на Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “/ и Национална среща на организациите за ръководство на туристическите региони и бизнеса по въпросите на качеството на туристическото предложение /на 21.04.2023 година от 15,00 ч. в Конферентната зала на Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “/. Темата за качеството в туризма ще бъде обект на разискване и в границите на полемиката, проведена от Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници /на 20.04.2023 година от 14,00 часа/. В рамките на конферентната стратегия за първи път ще бъдат показани данните от проучването на Обсерваторията за стопанска система на културата към УНСС за икономическия принос на културните и креативните промишлености, включително на културния туризъм и културното завещание.
В тазгодишното издание на единствения у нас туристически конгрес с фокус върху културата и туризма вземат присъединяване посланици, дипломати и туристически представители от Румъния, Република Южна Африка, Република Корея, Република Северна Македония, Индия, Палестина. Колорит към интернационалното показване прибавят посетители от локалната администрация в йорданския град Карак и туроператори от Гърция.
По традиция в дните на Международното ревю „ Културен туризъм “ ще бъдат показани номинациите в десетия Националния конкурс за издания на туристическа тема „ Read&Travel “ 2023 и ще бъдат връчени премиите на спечелилите в Националния студентски конкурс за разработка на туристическа тема.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР