От 20 до 22 март президентът Румен Радев ще бъде

...
От 20 до 22 март президентът Румен Радев ще бъде
Коментари Харесай

Румен Радев и съпругата му на посещение в Израел и Палестина

От 20 до 22 март президентът Румен Радев ще бъде на публично посещаване в Държавата Израел по покана на президента Реувен Ривлин. В ръководената от българския държавен глава делегация вземат участие народни представители, представители на еврейски организации в България, както и на деловите среди, на работодателски и търговски организации. В рамките на визитата си президентът Румен Радев ще бъде придружаван от своята брачна половинка.

Визитата на българския държавен глава е обвързвана със 75-ата годишнина от спасението на българските евреи и 70-ата годишнина от основаването на Държавата Израел. Сред тематиките на срещите на българския държавен глава ще са задълбочаване на съдействието във всички области от съвместен интерес, включително в областта на сигурността, битката с тероризма, стопанската система и вложенията.
На 20 март българският държавен глава ще бъде посрещнат от израелския си сътрудник Реувен Ривлин с публична гала в президентския замък в Йерусалим, след което ще се проведат пленарни диалози на формалните делегации на България и Израел. В първия ден от визитата си Румен Радев ще се срещне и с представители на организациите на българските евреи в Държавата Израел.
На 21 март, в Мемориала " Яд Вашем “ президентът ще взе участие в гала по запалването на безконечния огън в памет на жертвите на Холокоста, а по-късно денем ще постави венец и пред гробовете на жертвите на кораба " Салвадор “ на хълма " Херцел “.
Президентът Радев ще се срещне с ръководителя на Кнесета Юли-Йоел Еделщайн и ще направи изявление в границите на Шестия световен конгрес за битка с антисемитизма. Той събира политици, общественици, духовници, дипломати, преподаватели, представители на гражданското общество от целия свят. На форума се разискват стратегически ограничения за битка с антисемитизма и други форми на расова и етническа ненавист.
В рамките на деня Румен Радев ще посети също високотехнологичния парк " Гав Ям Негев “, който се намира в град Беeр Шева. На 22 март българският държавен глава ще беседва с Роберт Сингер, вицепрезидент и основен изпълнителен шеф на Световния еврейски конгрес. По-късно Румен Радев ще организира среща с министър-председателя на Държавата Израел Бениамин Нетаняху.
Програмата на президента в Йерусалим планува още посещаване в църквата “Божи гроб” и Стената на рева.
През деня президентът Румен Радев ще посети Палестина. По време на формалното посещаване в Рамала българският държавен глава ще постави венец пред гроба на Ясер Арафат и ще беседва със своя палестински сътрудник Махмуд Аббас.
Двамата ще обсъдят вероятностите за развиването на двустранните българо-палестински връзки. Задълбочаването на политическия разговор и на съдействието в сфери като търговско-икономическите контакти, образованието, науката и културата ще бъдат във фокуса на срещата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР