От 20:00 ч. на 8 април до 08:00 ч. на

...
От 20:00 ч. на 8 април до 08:00 ч. на
Коментари Харесай

Агенция Митници: Винетките и пътните такси ще се обработват ръчно от 8 до 10 април

От 20:00 ч. на 8 април до 08:00 ч. на 10 април модул „ Пътни такси и позволителен режим” (ПТРР) няма да работи в автоматизиран режим заради осъществяване на механически процедури. За посочения интервал, до привършване на техническите процедури, обработката на пътни транспортни средства ще продължи, като ще се прави с ръчна обработка. Това оповестиха от Агенция “Митници”.

На всички пунктове за горепосочения интервал пътните и винетни такси ще бъдат заплащани в брой. За интервала Агенция „ Митници” ще подсигури в допълнение чиновници на всички трасета за ръчна обработка на товарните коли при надзор на пътните такси и разрешителния режим.

Не се чака техническите процедури да се отразят на обработката на леки коли и рейсове, защото при тях се управлява единствено съществуването на годен винетен стикер. Т.е. ръчната обработка няма да усложни в допълнение интензивния лек трафик по граничните пунктове, който се чака в края на празниците. Периодът на спешна процедура е съгласуван и с товарните транспортни средства.

Техническите процедури са свързани с миграция на база данни към нов сървър с по-добри параметри и са част от осъществяване на действия по Проект 8.2.1 „ Предоставяне на експертиза за понижаване на натовареността въз основата данни на модул ПТРР”. Цялостното осъществяване на плана, включващо и други оптимизационни действия, ще докара до ускорение на обработката на транспортни средства при надзор на пътните такси и разрешителния режим.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР