От 2 януари 2024 г. Българската народна банка (БНБ) пуска

...
От 2 януари 2024 г. Българската народна банка (БНБ) пуска
Коментари Харесай

БНБ пуска златни възпоменателни монети на тема Св. Богородица - Златна ябълка

От 2 януари 2024 година Българската национална банка (БНБ) пуска в обращение златни възпоменателни монети на тематика " Св. Богородица - Златна ябълка ", оповестява Българска народна банка.

Монетите са с номинали от 10 лв., 20 лв., 50 лв. и 100 лв., които са без избран тираж. Цените им при стартиране в обращение са: 1438 лв. за монетата с номинал 10 лева; 2611 лв. за монетата с номинал 20 лева; 3823 лв. за монетата с номинал 50 лв. и 5057 лв. за монетата с номинал 100 лв..

Монетите ще се продават в Българската национална банка – на две каси в София, пл. " Княз Александър I " 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка в София, ул. " Михаил Тенев " 10.

В интервала от 2 до 4 януари 2024 година в това число всеки клиент ще може да закупи от Българската национална банка до 2 броя монети от всеки тип, след което възпоменателните монети " Св. Богородица - Златна ябълка " ще се продават без ограничавания. Ако клиент, в качеството си на физическо лице, закупи от избран тип монети сред 2-4 януари от касите на Българска народна банка, то в този интервал няма право да закупи още монети от същия тип като представител на юридическо лице, като това ограничаване важи и за противоположния случай.

За закупуване на монети от името и за сметка на друго лице е належащо представянето на нотариално заверено категорично пълномощие за закупуването на съответния тип възпоменателна монета.

Монети не се продават на лица, които не са навършили 18 години.

До края на работния ден на 2 януари новите монети ще бъдат предоставени от Българска народна банка на " Първа капиталова банка " АД, " Тексим Банк " АД, " Токуда Банк " АД и " Централна кооперативна банка " АД за продажба в техните офиси и клонове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР