От 2 май Испания започна разхлабване на мерките срещу коронавирусната

...
От 2 май Испания започна разхлабване на мерките срещу коронавирусната
Коментари Харесай

Стъпките на Испания към смекчаване на ограничителните мерки

От 2 май Испания стартира разхлабване на ограниченията против коронавирусната пандемия – испанците ще могат да излизат на разходки и да се занимават със спорт навън.
Смекчаването на ограниченията се дължи на намаленото равнище на заразяемост, което бе записано последните седмици, съобщи БГНЕС.
Все отново, с цел да се избегне огромно скупчване на хора, здравното министерство откри краткотрайни шпации за разходки. Спортуване по улиците и разходки за възрастните и подрастващите над 14 години се позволяват от 06:00 до 10:00 и от 20:00 до 23:00 часа. От 10:00 до 12:00 и от 19:00 до 20:00 на открито ще могат да излизат възрастните хора над 70 години и лица, които по здравословни аргументи не могат сами да излизат на разходки. От 12:00 до 19:00 са позволени разходките с деца до 14 години.
Спортуването се позволява един път дневно и поединично в границите на обитаемото място, където живее индивидът. Забранено е използването на автомобил или публичния превоз, с цел да се отиде по-далеч от вкъщи за спортуване. Възрастните могат да се разхождат по двойки – в радиус от 1 км от местоживеенето. Властите упорстват да се запази безвредна отдалеченост и предлагат носенето на защитни маски. Непълнолетните до 14 години могат да излизат на разхода един път на ден, освен това да се въздържат от игрите с други деца.
Освен спортуване и разходки, испанците може да отиват до магазина за хранителни артикули, до аптеката, болничното заведение, работата, в случай че няма опция за отдалечено работене.
На 28 април държавното управление показа поетапен проект за намаляване на ограничаващите ограничения. Планът включва четири етапи и планува възбрана за напредване сред провинциите.
Очаква се на 4 май са бъдат открити заведенията за хранене, които ще могат да оферират храна за дома. Врати ще отворят и фризьорските салони, само че клиентите ще би трябвало да се записват авансово.
Следващата етапи може да стартира на 11 май, в случай че няма затруднения в ситуацията. Ще могат да проработят неголемите търговски обекти, терасите на питейни заведения и кафенета, хотелите, музеите и религиозните институции, само че да се заобикаля скупчването на доста хора. Освен това на испанците ще се позволи срещи със свои родственици и другари, само че в случай че живеят в една и съща провинция.
След това държавното управление възнамерява откриването на по-големи търговски обекти, на развлекателни заведения и театри, като се редуцира оптималният брой лица, когато могат по едно и също време да ги посещават. На последния стадий с рекомендацията да се носят маски ще отпаднат още ограничавания за комерсиалните обекти, заведенията за хранене, развлекателните заведения.
Испания е една от най-тежко потърпевшите страни от коронавирусната пандемия. Заразените са над 215 200 поданици, излекуваните 114 678, а умрелите 24 824 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР