От 2 г. сме в една извънредна обстановка, при която

...
От 2 г. сме в една извънредна обстановка, при която
Коментари Харесай

Министър Сербезова: Очакваме голямо натоварване на здравната система

От 2 година сме в една изключителна конюнктура, при която сме изправени преди редица провокации. Когато Министерство на здравеопазването (МЗ) подхваща противоепидемични ограничения би трябвало да бъде проследен техният резултат върху други сфери от публичния живот. Мерките би трябвало да бъдат авансово обявявани, с цел да имат опция секторите да се приготвят. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. по време на представянето на Националния проект за битка с пандемията, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Отчели сме характерностите на Омикрон. Очаква се да има огромно натоварване на здравната система. Тези данни не бяха вкарани в математически модел на прогнозиране. Необходим е държавен метод за справяне с пандемията и съгласуваност сред всдички министерства. По отношение на реализирането на здравния надзор Министерство на здравеопазването разчита на други министерства “, изясни тя.

„ Основното е данните да бъдат разпределени на регионален принцип и да имаме опция от няколко дни преди оповестяването на нови ограничения. Друго е съхраняването на присъствения учебен развой, тъй като през последните 2 години видяхме освен негативните последствия на онлайн образованието, само че и занапред ще се сблъскваме с този проблем. Имаме доста добър разговор с министър Денков и нямам той да схваща от медиите за налагането на нови ограничения. Всички ние като едно общество би трябвало да преминем през това предизвикателство “, акцентира министър Сербезова.

Очаквайте детайлности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР