От 2 до 9 октомври цялата приказка на писателката Дж.

...
От 2 до 9 октомври цялата приказка на писателката Дж.
Коментари Харесай

До 9 октомври българските деца могат да участват в конкурса за рисунка Икабог

От 2 до 9 октомври цялата приказка на писателката Дж. К. ще бъде оповестена за безвъзмезден прочит на български език.
Английската писателка Дж. К. Роулинг, създател на романите за Хари Потър, написва „ Икабог “ преди повече от 10 години като приказка, която чете преди сън на личните си деца. Първите две глави от историята в превод на български език от Красимира Абаджиева се появиха на уеб страницата на „ Егмонт “ през август, като ежедневното издание на поредни фрагменти ще доближи своята кулминационна точка на 2 октомври, петък– тогава ще стане прочут и финалът на приказката, напълно налична за безвъзмезден прочит до 9 октомври.
Най-вълнуващата част и от българското прекарване „ Икабог “ е, че българските деца са поканени да рисуват подиуми и герои от приказката на Дж. К. Роулинг, а илюстрациите им ще бъдат включени в печатното издание на новата ѝ книга. Организатор на състезанието е издателство „ Егмонт “, като ще бъдат определени 34 детски рисунки - българската селекция към творбите на деца по света, илюстрирали националните издания на „ Икабог “. Освен неповторимата опция да вземат участие в новото книжно издание на Дж. К. Роулинг, те ще бъдат наградени и с книги по желание от издателството.
 Пролетта идва със Сакъз Сардуня, първата книга за деца на Елиф Шафак Пролетта идва със " Сакъз Сардуня ", първата книга за деца на Елиф Шафак
Издателство „ Егмонт ” показва „ Сакъз Сардуня ” – първата книга за деца от известната турска писателка Ел...
В България родителите и настойниците на деца на възраст от 7 до 13 година, които желаят рисунката на детето им да се трансформира в илюстрация към новата книга на Дж. К. Роулинг, могат да прочетат разпоредбите на състезанието и подадат поръчка за присъединяване посредством онлайн формуляр на българската уебстраница на „ Икабог “. Конкурсът за илюстрация ще продължи до 9 октомври, като за присъединяване е належащо да се запознаете с разпоредбите и механизма му на уеб страницата на уредника ().
Висок, колкото два коня и с очи като фенери! С огромни стъпала и извити нокти, Икабог идва…
След като историята бъде оповестена онлайн на части, „ Икабог “ ще се появи като книжно издание (печатно и електронно), което премиерно ще излезе през ноември 2020 година в няколко страни, измежду които се подрежда и България. Издателите на Дж. К. Роулинг в България към този момент демонстрираха и българската корица на идната книга, чиито илюстратори ще бъдат деца, взели участие в състезанието.
Писателката Дж. К. Роулинг ще подари всички доходи от авторските си права на планове, подпомагащи засегнатите от -пандемията във Англия и по света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР