От 2 до 5 април търговският представител и зам.-министър на

...
От 2 до 5 април търговският представител и зам.-министър на
Коментари Харесай

Работната група между САЩ и Китай по въпросите на търговията проведе първо заседание на ниво зам.-министри

От 2 до 5 април комерсиалният представител и зам.-министър на търговията на Китай Уан Шоууън посети Съединени американски щати.

Той и зам.-министърът на търговията на Съединени американски щати Мариса Лаго участваха в първото съвещание на китайско-американската работна група по въпросите на търговията на равнище зам.-министри.

По време на него Уан Шоууън съобщи, че комерсиалните и икономическите връзки сред Китай и Съединени американски щати би трябвало да са стабилизиращ фактор за двустранните връзки. Той изрази опасения по отношение на облагането с спомагателни мита от Съединени американски щати на вносни китайски артикули, ограничение на износа за Китай с претекст отбрана на националната сигурност, оказване на напън върху китайски компании, ограничение на двупосочните вложения, незаслужено отнасяне на китайски компании и други въпроси.

Двамата със зам.-министър Лаго са постигнали консенсус, че Пекин и Вашингтон ще поддържат търговски действия на всяка от страните, в това число Международното ревю за импорт в Китай, форума за икономическо-търговско съдействие сред Китай и щата Калифорния и съдействието сред тях в региона на чистата сила, здравето на дамите и децата и други сфери.

Уан Шоууън и Мариса Лаго са се договорили страните им да продължат да разменят отзиви по отношение на американските ограничавания пред износа на високотехнологични артикули за Китай. 

По покана на китайската страна, зам.-министър Мариса Лаго ще посети Пекин във втората половина на тази година.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед13951Зорница Илиева: Фатална загуба на партията на Ердоган на изборите в ТурцияАлтернативен Поглед9071Д-р Пламена Заячка: Европейският съюз от ден на ден изземва компетентностите на националните държавиАлтернативен Поглед8088Д-р Пламена Заячка: Политическа партия проиграха митинга! За две години направиха сглобка, която разглоби страната!Алтернативен Поглед19817Войн Божинов: Политическата конюнктура в РСМакедония, албанският фактор и антибългарската кампанияАлтернативен Поглед11677Войн Божинов: Рано или късно Белград ще признае Косово! Вучич е рожба на западната политика, а не на съветската!Алтернативен Поглед550081Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед179857Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед138294Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед123362Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед93025Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениРумен Петков18603Започна ли Третата международна война!? Какво се крие зад израелския удар против иранците?Велислава Дърева19032Джулиан Асанж и Четвъртата орисница.  Христо Георгиев  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР