От 2 до 4 февруари в Китайския културен център в

...
От 2 до 4 февруари в Китайския културен център в
Коментари Харесай

Какви са традициите за Китайската Нова година у нас?

От 2 до 4 февруари в Китайския културен център в София публично започва „ Весела Китайска нова година " „ Пролетен змей " 2024г.

Центърът отворя всички етажи на постройката и посредством действия като дегустация на храна, артистични представления, базар за културен туризъм и фолклорни прекарвания.

Фестивалът „ Пролетен змей " 2024г. стартира в 10:00 ч. през днешния ден. Той се организира една седмица преди китайската Нова година, която е на 10 февруари.

" Миналата година беше годината на заека, в този момент посрещаме годината на дракона. Според китайската просвета, миналата година е сантиментална година. Тази година е по-просперитетна, тъй като драконът е мощен и мощен. Имаме доста обичаи, като да вземем за пример, всички би трябвало да носят червен цвят ", показа Ма Ци, аташе при Посолството на Китай в България

" Тази година ще има новогодишни занимания в Китайския културен център в София. Има гала и разнообразни игри, базар и на 4-ти февруари ще има галакоцерт. Има доста забавни мероприятия, хората ще могат да се научат да вършат китайски пелмени, да опитат обичайни ястия от китайската кухня, игри с мятане на стрели, писане на писмени знаци ", описа шефът на Китайският културен център в София Хонг Хай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР