От 2 до 12 август се провежда първото издание на

...
От 2 до 12 август се провежда първото издание на
Коментари Харесай

Европейският спортен шампионат на живо в ефира на БНТ

От 2 до 12 август се организира първото издание на Европейския състезателен шампионат (Европейски шампионати 2018). Седем европейски спортни федерации сплотяват напъните си с публичните малките екрани на Стария континент в първото издание на шампионата. Събитието се провежда от Европейския съюз на радио и телевизия (EBU), в който членуват 73 публични медии от 56 страни, включително и Българска национална телевизия.

Идеята за сливане на европейските шампионати по няколко типа спортове в едно огромно спортно събитие се разисква в границите на EBU от няколко години и основателите са уверени в перспективността на новия формат. Европейските шампионати ще се организират на всеки 4 години.

В първото издание на мулти-спорт шампионата вземат присъединяване близо 5 000 състезатели, а публичните малките екрани ще предложат близо 250 часа истинска спортна продукция, която ще доближи до 850 милиона фенове в целия свят.

В рамките на 12 дни Олимпийският стадион в Берлин ще бъде хазаин на стартовете в лекоатлетическите дисциплини. Българските упования за медали са свързани с имената на Ивет Лалова и Мирела Демирева.

Вторият град-домакин на Европейски шампионати 2018 е Глазгоу, където се организират надпреварите по колоездене, гребане, триатлон, голф и водни спортове (с изключение на скоковете във вода, които ще се състоят в Единбург). От петък (3 август), директно от Глазгоу, Българска национална телевизия HD ще излъчва стартовете в плувните дисциплини, където се състезава надареният Антъни Иванов. Лъчезар Шумков, Любомир Епитропов, Венцислав Айдарски и Габриела Георгиева са останалите четирима българи, които ще показват страната ни в Глазгоу.

Зрителите на Българска национална телевизия ще имат опция да проследят гонките при най-хубавите гребци в Европа, броени дни пред Световното състезание, което ще се организира в Пловдив. Обществената телевизия ще излъчи надпреварите по синхронно плуване, спортна гимнастика, скокове във вода, плуване в открити води.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР