От 2 до 11 октомври емблематични места в центъра на

...
От 2 до 11 октомври емблематични места в центъра на
Коментари Харесай

АМТИИ със серия културни акции в Пловдив


От 2 до 11 октомври емблематични места в центъра на Пловдив ще се трансфорат в пространства за изкуство и просвета. В поредност от акции пловдивчани и гостите на града ще преоткрият гения, творчеството и достиженията на младите актьори от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив (АМТИИ), които си слагат за цел да обединят грижата към природата с отношението към актуалното изкуство, хубостта на българската национална музика с поканата за естетика и общуване.

Проектът на Академията, който сплотява философията за симбиоза на естествените науки и дизайна на човешките връзки е наименуван „ Пермакултура – пространства и изкуство “.

Първото събитие от поредицата стартира на 2 октомври от 18 часа в Градската градина на ул. „ Христо Г. Данов “ с откриването на галерия на плакати, въодушевени от знакови постановки на Държавен куклен театър-Пловдив. Тя е дело на студенти от факултет „ Изобразителни изкуства “ и може да бъде обсъждана до 8 октомври 2024 година

На 3 октомври от 18 часа от двора на къщата-музей „ Христо Г. Данов “ до катедралния храм „ Св. Богородица “ Ви чакат осъществяванията на българска национална музика от студенти и преподаватели от Академичния национален оркестър към АМТИИ.

Стълбищната каскада на улица „ Съборна “ в Стария град, пред постройката на Градската художествена изложба, ще оживее на 4 октомври от 17 часа с творчеството на студентите по поп и джаз изпълнителски изкуства в компанията на надарените творби на бъдещите фешън дизайнери от Академията.

Събитията, отдадени на пермакултурата като образец за резистентен и съразмерен метод на живот посредством изкуството, ще завършат с концерт на магичните гласове от Академичния хор към АМТИИ на 11 октомври от 17 часа . Сцена на тяхната изява ще бъде площадното пространството в сърцето на Стария град – Хисар капия.

Проект „ ПЕРМА-КУЛТУРА – Пространства и изкуство “ на АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “ – Пловдив се реализира с поддръжката на „ Пловдив – Европейска столица на културата 2019 “ по стратегия „ Зелена Култура – Зелен Град “. Партньори по плана са Община Пловдив – Район „ Централен “, Държавен куклен спектакъл – Пловдив, Регионален исторически музей, Градска художествена изложба – Пловдив и ОИ „ Старинен Пловдив “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР