От 2 до 11 август най-голямото пътуващо изложение на открито

...
От 2 до 11 август най-голямото пътуващо изложение на открито
Коментари Харесай

Варна пак се превръща в "Алея на книгата"

От 2 до 11 август най-голямото пътуващо ревю навън в България - " Алея на книгата ", ще зарадва всички читатели с разнородни заглавия от над 50 издателства. Алеята ще бъде ситуирана при хотел " Черно море ", който се намира до Фестивалния и конгресен център. Откриването е на 2 август от 18:00 ч. в Литературния ъгъл и по този метод за поредна година Варна ще се снабди със личен хартиен квартал.
Програмата на ревюто включва срещи с писатели, преводачи, доста полемики и специфични събития за деца.
Между 10:00 и 22:00 ч. всеки искащ ще може да се потопи в многообразието на българската литературна сцена. Сред акцентите на тазгодишната стратегия са министър председателите на " Поздрави от синята палатка "  от Петя Кокудева (изд. „ Жанет 45 ”), показване на книгата албум „ Баш майстора вечно ” от Веселина Господинова, разказите от книгата на Калин Терзийски " Вълнения " (изд. „ Лексикон ”), както и показване на  романа " Сливовиц " от Катерина Хапсали (изд. „ Колибри ”).
Разбира се и тази година са готови доста изненади за най-малките запалени читатели, като да вземем за пример показване на стихосбирката на Петя Александрова " Как да порасна " с илюстрации на художника Петър Станимиров (изд. „ Ина ”). Преводачката Росица Цветанова ще показа детския разказ „ Антон и други катастрофи ” на норвежката писателка Гюдрюн Скретинг, а актрисата Петя Миладинова ще опише за своите приказни гатанки за най-малките. 
Всички събития в границите на " Алея на книгата " са  със свободен вход. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР