От 1999 г. насам предстоящата година минава под знака на

...
От 1999 г. насам предстоящата година минава под знака на
Коментари Харесай

Ето кой е цветът на 2024 г.

От 1999 година насам идната година минава под знака на избран цвят, с помощта на Института Pantone. Всяка година е белязана от цвят, който най-добре да съобщи силата й, както и полезностите, от които тъкмо в този миг има потребност човечеството.
 Viva Magenta и какъв е цветът на 2023-а съгласно институт Pantone
Кой е цветът на 2023 година

Институт Pantone го разгласи преди часове

Цветът на 2024 година беше разгласен преди часове и се назовава Peach Fuzz или прасковен мъх. Това е топъл гальовен колорит сред розово и оранжево, който би трябвало да носи чувството за мир и успокоение.

" Минаваме през доста разтърсвания в живота сега и имаме потребност от цвят, който ни успокоява ", сподели експертът по цветовете на Pantone Леатрис Айсман.

" Това е топъл и комфортен колорит. Такъв, който можем да докоснем. Смятаме, че в миг като този тактилността е значима - да допираме други хора и да ги събираме в домовете си. "
 Снимка 645283

Ако погледнем сбирките на дизайнерите за сезон пролет-лято 2024, ще забележим, че бледият прасковен цвят участва в доста от тях - Balmain, Alaia, Patou, Missoni (заглавната снимка), Jil Sander, Kiko Kostadinov.

 Снимка 645281

Летрис Айсман обаче разяснява, че процесът по определянето на цвета на годината е противоположен - той се избира след струпване на облици, хрумвания и занапред напъпващи трендове в интериорния дизайн, модата, поп културата и човешката логика на психиката.
 Снимка 645282

" за нас е носталгичен цвят. По-често го свързваме с дамите, само че в последно време е приспособено и постоянно се появява и в мъжкия дрешник. Смятам, че това приказва за това какъв брой настоящ цвят е ", добавя още Айсман пред CNN.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР