От 1924 г. хотел Рузвелт е свидетел на историята. Той

...
От 1924 г. хотел Рузвелт е свидетел на историята. Той
Коментари Харесай

След 100 години съществуване хотел Рузвелт в Ню Йорк затваря врати завинаги

От 1924 година хотел " Рузвелт " е очевидец на историята. Той е една от забележителностите на Ню Йорк и избирателен щаб на на губернатора Томас Дюи, когато той погрешно разгласи, че е победил Хари Труман на президентските избори през 1948 година Хотелът е служил като декор за филми като " Ирландецът ". Кръстен на президента Теодор Рузвелт, хотелът е виждан и във филми като " Петзвезден романс ", " Malcolm X " и " Уолстрийт ".

Част от хоризонта на Манхатън, хотелът разполага с елегантна архитектура и е на минути от фамозният Times Square и Grand Central Terminal.

Сега обаче хотел " Рузвелт " ще затвори вечно вратите си тази година. Причината за преустановяване на активността е пандемията от ковид и последвалия спад в бизнеса.

Поради актуалната невиждана среда и продължаващото нестабилно влияние от COVID-19, притежателите на хотел " Рузвелт " Pakistan International Airlines са взели сложното решение да го затворят, а сътрудниците са били известени тази седмица ", се споделя в изказването.

" Емблематичният хотел, дружно с по-голямата част от Ню Йорк, изпитва доста компликации заради ниско търсене и вследствие на това хотелът ще приключи активността си преди края на годината. В момента няма проекти за постройката след затварянето й. "

Коронавирусът опустоши хотелиерската промишленост, принуждавайки доста хотели в страната да подхващат фрапантни ограничения, с цел да оцелеят. Степента на претовареност доближи нов най-малко и доста чиновници в сектора бяха освободени или съкратени.

Според американската промишленост за свободното време и хотелиерството е изгубила 7,5 милиона работни места през април и от този момент единствено към половината от тези работни места са върнати.

Проучване на Американската асоциация за хотелиерство откри, че 74% от американските хотели споделят, че предстоят повече съкращения, в случай че промишлеността не получи спомагателна помощ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР