От 19 юли напълно ваксинираните британци, пребивавали в страни със

...
От 19 юли напълно ваксинираните британци, пребивавали в страни със
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Без карантината за завръщащите се ваксинирани британци

От 19 юли изцяло имунизираните британци , обитавали в страни със междинен риск от болест с ковид, няма да бъдат поставяни под карантина след завръщането си. Това разгласи министърът на превоза Грант Шапс, представен от Ройтерс.

Промяната на правилото ще бъде от огромна помощ за самолетните компании и туристическите организации, изпаднали в огромни усложнения през 15-те месеца на ограничавания. Понастоящем 65 на 100 от възрастните британци са напълно имунизирани, което разрешава на милиони хора да пътуват в чужбина.

Шапс посочи, че мярката обгръща британци и непрекъснато пребиваващи в кралството, имунизирани с английска ваксина.

Съгласно досегашните правила всички хора, завръщащи се във Англия от топ дестинации като Испания, Франция, Съединени американски щати и Италия, трябваше да се слагат на самоизолация със период до 10 дни.

По време на ваканционния сезон е целесъобразно французите да заобикалят пътувания до Испания и Португалия поради все по-интензивното разпространяване на ковид в тези страни. Това съобщи през днешния ден по телевизия " Франс 2 " Клеман Бон, държавен секретар към френския външен министър, предадоха международните организации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР