От 19 януари децата от 12 до 18 години, които

...
От 19 януари децата от 12 до 18 години, които
Коментари Харесай

Влиза в сила изискване за PCR тест на децата, пристигащи у нас от държави в червената зона

От 19 януари децата от 12 до 18 години, които идват от страна в " алената зона “, се позволяват на територията на България при показване на негативен резултат от извършен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест. Това би трябвало да е удостоверено посредством годен дигитален COVID-19 документ на Европейски Съюз за проучване или на равносилен или подобен документ.

Това подрежда министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова със своя заповед, издадена на 14 януари.

Ако не показват подобен документ, се слагат под 10-дневна карантина. Карантината може да бъде прекратена, в случай че лицето си направи PCR тест не по-рано от 72 часа от идването си в страната.

Досега се изискваше идващите от " алена зона “ деца от 12 до 18 година, също като възрастните, при влизането в България да дават негативен резултат от проучване, по едно и също време с документ за имунизация или преболедуване.

За децата до 12-годишна възраст, без значение от зоната, в която попада страната от която идват, не се изисква представянето на документи за COVID-19.

Също от 19 януари се актуализира и описът на страните по цветови зони. В " алената зона “ минават Австрия, Република Северна Македония, Сърбия, Турция, Унгария, Люксембург, Израел, Кувейт, Гренада, Гренландия, Катар, Кралство Бахрейн, Ливанска република и Кооперативна република Гвиана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР