От 19 януари децата от 12 до 18 г., които

...
От 19 януари децата от 12 до 18 г., които
Коментари Харесай

PCR тест за децата от 12 до 18 г., пристигащи от ``червени зони`` |

От 19 януари децата от 12 до 18 година, които идват от страна в " алената зона ", ще влизат у нас при показване на отрицателен PCR тест, изработен до 72 часа преди влизане в страната.

Това би трябвало да е удостоверено посредством годен дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз за проучване или на равносилен или подобен документ, подрежда министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова със своя заповед,.

Ако не показват подобен документ, се слагат под 10-дневна карантина. Карантината може да бъде прекъсната, в случай че лицето си направи PCR тест не по-рано от 72 часа от идването си в България.

Досега се изискваше идващите от " алена зона " деца от 12 до 18 година, също като възрастните, при влизането в страната да дават негативен резултат от проучване, по едно и също време с документ за имунизация или преболедуване.

За децата до 12-годишна възраст, без значение от зоната, в която попада страната от която идват, не се изисква показване на документи за COVID-19.

Също от 19 януари се актуализира и описът на страните по цветови зони. В „ алената зона " минават Австрия, Северна Македония, Сърбия, Турция, Унгария, Люксембург, Израел, Кувейт, Гренада, Гренландия, Катар, Бахрейн, Ливан и Гвиана.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР