От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и

...
От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и
Коментари Харесай

Два сребърни и два бронзови медала за България от Световното по кикбокс

От 19 до 26.10.2019г. в гр. Сараево – Босна и Херцеговина се организира Световно състезание по кикбокс за мъже и дами в стиловете лоу кик, К-1 и лайт контакт. В него взеха присъединяване 58 страни и общо 754 състезателя.

Организатор бе Световната асоциация по кикбокс WAKO, а хазаин бе федерацията по кикбос Босна и Херцеговина. Срещите се организираха в спортна зала „ Зетра олимпик”

Българска конфедерация по кикбокс и муай тай изпрати делегация от 1 лидер, 14 състезателя, 3 ма съдии, народен селекционер с асистент и 3 персонални треньора.

В обособените дисциплини, възрастови групи и категории се състезаваха по над 20 индивида.

До медалите от българска страна доближиха:

1. Василена Йорданова в жанр лайт контакт до 50кг. – бронзов медалист

2. Теодор Христов в жанр К1 до 75кг. – бромзов медалист

3. Доброслав Радев в жанр лоу кик до 71кг. – сребърен медалист

4. Димитър Пенчев в жанр лоу кик до 67кг. – сребърен медалист

Успехът е извънредно огромен за родната федерация, защото излиза с възобновен състав на тима от млади състезатели, които играят за първа година при мъжете и дамите.

Още в първия ден на пампионата надарените бойци демонстрираха, че са подготвени на всичко с цел да сграбчен медалите спечелвайки своите квалификационни срещи. Това продължи до третия ден, в който те излизаха да се бият с цел да могат да се класират в челната тройка.

Кристина Николова излезе против състезателка от Ирландия и от самото начало водеше мача до момента в който в края на третия рунд безусловно безпричинно в последните секунди единия от съдиите, който досега даваше раявен резултат регистрира два удара в интерес на ирландската състезателка въреки, че Кристина предприе и осъществя сполучливо офанзива. Въпреки формалния митинг ръководителя на татамито отхвърли да промени резултата и лиши България от един медалист.

При Димитър Пенчев нещата стояха още по неуместно. След като прегази състезателите от Йордания, нокаутира поляка и надигра състезателя на Киргистан той се изправи против Александър Коновалов от Сърбия – Действащ Европейски и Световен първенец.

Мачът стартира изцяло равностойно и в края на първия рунд точките бяха безусловно равни. В началото на втория рунд при една от размените Пенчев залитна, спъна се в крайници на Коновалов и падна на земята. Веднага се изправи, само че рефера решил, че е в нокдаун и стартира да отброява нокдаун. Отброи до 8 и приключи срещата, макар, че Пенчев сподели готовността си да продължи. В дословния смисъл на думата подари мача на Коновалов.

Това не остана нвзабелязано и от щаба на федерацията реагираха стремително с видеоматериал доказващ, че отброяването е повече от несъответстващо. Официален митинг с приложение бе редуциран до ръководителя на направление кръг Вадим Украинцев и до ръководителя на съдии на кръг Юри Лахтиков. Това за събжаление обаче не трансформира резултата и Митко остана със среброто.

Въпреки препяттствията тимът ни се показа повече от ослепително и направи усещане на всички треньори, които ги поздравявахе след всяка среща за техничната и качествена игра в кръга и на татами.

Ето какво обявиха националния селекционер Станислав Бахчеванов и неговия асистент Владмир Вълев- Питбула:

„ Изключително сме удовлетворени от младите попълнения на националния тим към Българска конфедерция по кикбокс и муай тай. Всички те надскочиха нашите упования. Държим да отбележим, че ние бяхме тимът с най-вече млади състезатели на цялото международно състезание и показахме, че сега има доста подрастващи, които изцяло почтено ще заменят оттеглящия се народен тим. Мислим, че пристигна времето на новото потомство бойци, които се надяваме да бъдат даже и по-добри. Въпреки, че напълно скоро поставихме ново начало в управлението, треньорите и състезателите показахме, че сме добър екип и резултатите не закъсняха”.

Председателя на конфедерацията Галин Димов също изрази своето мнение и признателност за съвършено свършената работа:

„ Поздравявам цялата делегация за положения труд. Тримата наши съдии в лицето на Деница Миленкова, Даниел Въгленов и Камен Славов се показаха ослепително без никакви позволени неточности в своята работа. Даниел Въгленов бе поканен публично от ръководителя на съдиите на кръг Юри Лахтиков за идващото Световно състезание в Анталия. Треньорите се раздадоха на 100% и съумяха да сплотят кръг с татами в една обща цел – да прославим България. Състезателите се показаха доста по-добре от първичните ни упования. Доволен съм, че всички те бяха дружно и се подкрепяха. За първи път имаме толкоз проятна атмосфера в тима. Имах опцията да следя от първия ред всички срещи и да си направя персонална преценка. Очарован съм от това, което видях и твърдо поддържам всички решения, които вземат треньорите. Предстои ни доста работа, само че това не ни плаши, а на срещу, стимулира ни”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР