От 19 до 21 юли Бургас става столица на виното

...
От 19 до 21 юли Бургас става столица на виното
Коментари Харесай

12-то издание на Фестивала на виното в Бургас

От 19 до 21 юли Бургас става столица на виното в България, с помощта на 12-ото издание на. Фестивалът на виното сплотява над 40 винарни и дестилерии от целия свят, а посетителите могат да дегустират измежду обилие от над 350 виновност и спиртни питиета.
Тази година събитието е с нова локация, а точно ICCB – Международен конгресен център Бургас, зала Черноморие, на Морската гара в града. Фестивалът се организира в границите на 3 дни от 16:00 до 22:00 часа, с цел да отговори на летния график на своите гости от Бургас и курортите по българското Черноморие.
Wine and Spirits Fest Burgas 2024 ще се организира под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV), която тази година отбелязва своя 100-годишен празник. Партньори на събитието са още Изпълнителната организация по лозата и виното (ИАЛВ), Националната лозарско-винарска камара (НЛВК), Съюзът на енолозите в България, Община Бургас и кметът на града господин Димитър Николов.
„ Фестивалът на виното е едно от най-очакваните винени летни събития – споделя Ивайло Жеглов, шеф на Expo Team ООД и уредник на ревюто. – Той съставлява значима платформа за промотиране на локалните виновност и винарски мазета, както и за поощряване на културата на виното. “
Всяка година Wine and Spirits Fest Burgas показва извънредно бутикови винарни от целия свят, които демонстрират изключителни селекции виновност. На 16 и 17 юли интернационално дегустационно жури ще организира конкурс и ще оцени всички участници, като селектира най-хубавите от тях в 4 категории. Награждаването на спечелилите от състезанието ще се състои на 19 юли по време на фестивала и в наличието на специфични посетители.
Стотици ценители на качествените виновност, чистите спиртни питиета и освежаващите коктейли с ексцентричен привкус посещават ревюто всяка година. Сред тях са и доста представители на търговски вериги, гурме магазини, хотелиерския бизнес, които обновяват интензивно своите винени листи и договорят най-хубавите условия за партньорство и доставки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР