От 19 до 21 ноември 2019 г. се провеждат поредните

...
От 19 до 21 ноември 2019 г. се провеждат поредните
Коментари Харесай

Патентното ведомство участва в срещата на службата на ЕС за интелектуална собственост

От 19 до 21 ноември 2019 година се организират следващите съвещания на управителните органи на Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност (СЕСИС/EUIPO) - Управителен съвет (УС), Бюджетен комитет (БК) и Обща среща на УС и БК.

Патентното ведомство на Република България е показано от своя ръководител доктор Петко Николов и доктор Офелия Киркорян-Цонкова, зам.-председател. Заседанията се организират в град Аликанте, Испания, където се намира седалището на Службата. Два пъти годишно, ръководителите на ведомствата за интелектуална благосъстоятелност на страните-членки на Европейски Съюз се срещат на високо равнище, с цел да им бъде предоставена информация за активността на СЕСИС, и да обсъдят и вземат решения за посоката и бъдещите действия на Службата.

В дневния ред на актуалните съвещания ще бъдат прегледани финансовите доклади на СЕСИС и ще бъдат взети решения по въпроси, свързани с назначения в Службата. На съвещанията ще бъде показана и информация за осъществената досега работа, като се чака да бъдат разисквани и признати резултатите от следващите плановете за съдействие по Програмата за доближаване на практиките (СР9 и СР10).

Предстои управителните органи на СЕСИС да обсъдят и да одобрят и новите планове за съдействие, планувани в Стратегически проект до 2025г. Очаква се да бъде призната и Годишна стратегия на Службата за 2020г., както и да бъде предоставена информация от Европейската комисия за политиките в региона на интелектуалната благосъстоятелност, и други

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР