От 19 до 21 април България ще бъде домакин на

...
От 19 до 21 април България ще бъде домакин на
Коментари Харесай

България ще бъде домакин на Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк

От 19 до 21 април България ще бъде хазаин на Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк в бързи води, които ще се проведат в Кресненското дефиле по река Струма. Събитията са част от влиятелните серии на Международната рафтинг федерация (IRF), провеждани годишно в разнообразни рафтинг центрове на Европа. Състезанията се организират в България за 8-ми път и се провеждат от Спортен клуб „ Приключенска мрежа “.

„ Струма е една от най-подходящите реки за рафтинг и каяк както в България, по този начин и на Балканите. Тя има разнородни сектори с друга степен на компликация, което я прави подобаваща както за фенове, по този начин и за опитни състезатели. От години създаваме региона на Кресненското дефиле и той става все по-популярна дестинация за рафтинг и каякинг “, разяснява Емилия Пенева – създател на Спортен клуб „ Приключенска мрежа “ и член на борда на шефовете на Международната рафтинг федерация (IRF).

Европейската и Балканската купи по рафтинг и каяк в бързи води събират тимове от разнообразни страни, измежду които Англия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Унгария, Словакия Румъния, Сърбия, Гърция и други. Преди надпреварите, от 15 април, ще се проведат и профилирани курсове за рафтинг и каяк водачи, както и за съдии, сертифицирани от Международната рафтинг федерация (IRF).

Организаторите оповестиха, че и тази година чакат да посрещнат десетки фенове на водните спортове за откриването на рафтинг сезона. По традиция това става на пролетно пълноводната река Струма в Кресненското дефиле, което от дълго време се е трансформирало в обичано място за спускания на феновете на рафтинга и каяка. Организаторите не престават дейна работа по популяризирането на рисковите водни спортове у нас, като упоритостта им е Кресненското дефиле да се утвърди като европейска и международна дестинация за феновете на рафтинг и каяк приключенията.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР