От 19 часа вчера до 14 април т.г. започва специализирана

...
От 19 часа вчера до 14 април т.г. започва специализирана
Коментари Харесай

Започна полицейска акция за контрол на движението на мотоциклетите

От 19 часа през вчерашния ден до 14 април т.г. стартира профилирана полицейска акция за надзор по съблюдаване на разпоредбите за придвижване от водачи на двуколесни моторни транспортни средства

От през днешния ден (10.04 б.р.) на доста места в страната се открива мотосезон 2021. Началото на сезона се характеризира с нараснал риск от пораждане на катастрофи с мотоциклетистите, а факторите за това са доста – неподходящи пътни условия като ниска температура на настилката, съществуване на пясък на доста места, усойни сектори в дефилетата, в това число и това, че през зимата останалите водачи са отвикнали от наличието на мотористи на пътя, постоянно не ги виждат и лишават преимуществото им, разяснява гл.инспектор Близнаков. Той означи, че произшествията с мотоциклетисти в множеството случаи водят до тежки последици и пострадвания. От началото на годината са починали двама водачи на двуколесни моторни транспортни средства. През 2020 година зародилите пътнотранспортни катастрофи с присъединяване на водачи на мотоциклети и мотопеди са 501. При тях са починали 31 души, а 390 са ранени.

Наблюдаваме завишаване на дисциплината при водачите на мотоциклети и мотопеди, само че все пак не липсват случаи на неспазване на разпоредбите. Именно към тях е ориентирана и започващата от през днешния ден профилирана полицейска интервенция за надзор по съблюдаване на разпоредбите за придвижване от водачи на двуколесни моторни транспортни средства, посочи Близнаков. Той акцентира, че главната цел е понижаване на жертвите на пътя, а единственият метод за това е разпоредбите да се съблюдават от всички и да се ръководи рационално. Пътните служители на реда ще правят всеобщи инспекции за съществуване на удостоверение за ръководство на МПС, валидността му за категорията към която спада управлявания мотоциклет, за приложимост на наркотични субстанции и алкохол, за слагането на табели на определението за това места, както и за нечисти табели, за техническата редовност на мотоциклетите, за използването на защитни каски.

Напомняме на водачите, че наказването за лидер, който ръководи моторно транспортно средство, чиито табели с регистрационен номер не са сложени на избраните за това места, е отнемане от право на ръководство на МПС за период от 1 до 6 месеца и с санкция от 50 до 200 лв., заяви още гл.инспектор Лъчезар Близнаков.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР