От 19.10.20 г. до 21.10.20 г. държавният глава Румен Радев

...
От 19.10.20 г. до 21.10.20 г. държавният глава Румен Радев
Коментари Харесай

Радев участва в срещата на върха на инициативата за регионално сътрудничество „Три морета“

От 19.10.20 година до 21.10.20 година президентът Румен Радев ще бъде на публично посещаване в Естония по покана на своята естонска сътрудник президентът Керсти Калюлайд. Този понеделник ще взе участие в срещата на върха на самодейността за районно съдействие „ Три морета “ .
По време на форума българският държавен глава ще одобри семейството на самодейността от естонската страна. Тя е основана през 2015 година и сплотява 12 европейски страни, ситуирани сред Адриатическо, Балтийско и Черно море. Целта е посредством взаимни планове да се насърчи съдействието за инфраструктурна, цифрова и енергийна съгласуваност, за реализиране на резистентност и стопански напредък.
 Естония ще изиска наказания против съветски чиновници поради отравянето на Навални Естония ще изиска наказания против съветски чиновници поради отравянето на Навални
Естония има намерение да упорства сътрудниците от Европейски Съюз да наложат наказания против съветски чиновници по отношение на случая с Алексей Навални. То...
Домакин на срещата на върха в Талин е президентът Керсти Калюлайд, като тази година множеството от президентите от страните участнички ще се включат отдалечено. Участие посредством конферентна връзка са удостоверили и президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, изпълнителният заместник-председател на Европейска комисия Маргрете Вестагер. По време на форума представителите на страните ще очертаят напредъка си по самодейността „ Три морета “, както и визията си за развиване на районната платформа в бъдеще и нейния капиталов фонд.
На 20-ти и 21-ви октомври ще се състои публично двустранно посещаване на българския държавен глава Румен Радев в Естония. На 20.10.20 година той и неговата брачна половинка Десислава Радева ще бъдат посрещнати с публична гала от президента Керсти Калюлайд и нейния брачен партньор Георги-Рене Максимовски. Румен Радев и Керсти Калюлайд ще проведат среща на четири очи, както и пленарни диалози сред двете делегации. Двамата президенти ще дадат взаимна конференция.
В рамките на визитата си в Талин президентът Румен Радев ще се срещне с министър-председателя на Естония Юрий Ратас и ръководителя на естонския парламент Хен Полуаас. По време на формалната аудиенция българският държавен глава ще посети и Центъра за върхови достижения за киберотбрана на НАТО, ситуиран в Талин, както и новаторския център „ е-Естония “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР