От 18-ти ноември до 4-ти декември 2022 г. в LUCKY

...
От 18-ти ноември до 4-ти декември 2022 г. в LUCKY
Коментари Харесай

Филм за Ленърд Коен открива Киномания

От 18-ти ноември до 4-ти декември 2022 година в „ LUCKY Дом на киното “ ще се организира 17-тото издание на Киномания в Пловдив. Световната кинопанорама е едно от най-значимите и известни кино събития в България.

В рамките на 17 дни на КИНОМАНИЯ ще забележим премиерно едни от най-атрактивните и стойностни филми от международното кино – последните хитови заглавия създадени в Европа и оттатък океана, музикални и документални филми.

Откриването е на 18 ноември с документалния филм „ Алилуя: Ленърд Коен, едно пътешестване, една ария “ . Разказът през призмата на паметната ария „ Алилуя “ ни среща с музикалната легенда Ленърд Коен. Откриващата прожекция е в петък от 18:30 часа.

В света на музиката ще се потопим и със „ Сезария Евора “ . Португалският документален филм споделя за световноизвестната певица от Кабо Верде и нейния бездънен, компактен и богат глас. „ Сезария Евора “ ще гледаме на 30 ноември от 20:30 часа.

Един от акцентите на тазгодишния фестивал е новият филм на Стивън Спилбърг „ Семейство Фейбълман “ . Изповедният и изцяло омагьосващ филм e обяснението в обич на великия режисьор към магията на киното. Ситуирана в края на 50-те и началото на 60-те години, тази съвсем автобиографична затрогваща приказка за израстването е разказана през погледа на Сами Фейбълман – момче, което се влюбва в киното и в неговото основаване. Прожекцията на „ Семейство Фейбълман “ е на 3 декември от 18:30 часа.

В тазгодишната стратегия влиза и носителят на Златна палма от фестивала в „ Кан “ „ Идиотският триъгълник “ . Вълнуващата скандинавска комедия, в която ще забележим Уди Харелсън като капитан, ни качва на круизен транспортен съд с куп богаташи, който попада в стихия и доста изненадващи събития. Филмът може да гледаме на 4 декември от 18:30 часа.

На огромния екран в границите на фестивала ще се срещнем с още няколко обичани артисти в най-новите филми филми. Ралф Файнс и Джесика Частейн си партнират във великобританския „ Опрощение “ на 25 ноември от 18:30 часа. Двамата са богата двойка, която убива при пътен случай безпаричен мароканец и се пробват да прикрият случая.

„ Безкрайността “ ще ни придвижи в 70-те години в Рим, където Пенелопе Круз е част от семейство, което се мести във Вечния град, само че към този момент не е толкоз сплотено, колкото преди, само че и не могат да се разделят. Филмът ще гледаме на 23 ноември от 18:30 часа.

В сантименталната комедия „ Какво общо има тук любовта? “ ще забележим историята на британско-пакистанска двойка, с родители, които имат разнообразни визии за живота. Родителите на Казим са консервативни мюсюлмани, до момента в който изграната от Ема Томпсън майка на Зоуи е свободолюбива и самостоятелна жена. Забавния филм ще гледаме на 2 декември от 18:30 часа.

Фестивалът ще се организира от 18 ноември до 4 декември. Билетите са на цена от 9 лв. с понижение за учащи и пенсионери – 7 лв. и ще са в продажба от петък, 11 ноември на касата на LUCKY Дом на киното всеки ден след 16 часа, а през почивните дни – след 10:30. Онлайн резервации и продажба на билети, както и цялата стратегия, може да се види на kinolucky.com.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР