От 18-и до 31 октомври в Габровска област се въвеждат

...
От 18-и до 31 октомври в Габровска област се въвеждат
Коментари Харесай

Разтягат до 31 октомври ограничителните мерки в Габрово

От 18-и до 31 октомври в Габровска област се вкарват спомагателни строги ограничаващи ограничения поради повишената заболеваемост от COVID-19, която към този момент надвишава 700 болни на 100 000 души.

Областта от началото на октомври е в тъмночервената зона.

Остават неразрешени присъствените групови занятия в обучителните центрове, танцовите и музикални школи, визитите в детски центрове, клубове и занимания за деца. Няма да има визити на частни събития като сватби, кръщения, погребения. Отлагат се конгреси, конференции, семинари, състезания, образования, тиймбилдинги, изложби, фестивали, събори и други публични събития.

Спортните събития - както на закрито, по този начин и навън, ще са без аудитория. Остават затворени плувните басейни и комплекси, балнеолечебните и спа-центровете, а за фитнес-залите се позволяват 30 на 100 от посетителите при съблюдаване на отдалеченост.
свързани новини4815на 02.10.2021
Посещенията на кина, театри, концерти и други театрални прояви на закрито ще се позволяват също при 30 на 100 от потенциала на залите и носене на защитни маски за лице. Учениците от региона ще продължат да учат на ротационен принцип, а детските градини и ясли остават отворени при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения. В комерсиалните центрове малолетните и малолетните деца би трябвало да бъдат с пълновръстен компаньон.

Заведенията остават да работят при стеснен потенциал. Това може да се избегне, в случай че личният състав е имунизиран или преболедувал от
ковид, позволяват се имунизирани клиенти или с негативен резултат от тест.

Остават спрени свижданията в лечебните заведения. Допускат се изключения само за терминално заболели, по преценка на шефа на лечебното заведение. Няма да има свиждания и в обществените домове, където са настанени деца или възрастни хора.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР