От 18 години се занимавам с въпроса с концесиите. През

...
От 18 години се занимавам с въпроса с концесиите. През
Коментари Харесай

Волен Сидеров: Валери Симеонов бяга от отговорност за концесиите

От 18 години се занимавам с въпроса с концесиите. През 1999 година държавното управление дава на компанията "Наван " рудника в Челопеч за 4-5 млн. $. Това е една незаконна договорка, сподели по време на парламентарния надзор ръководителят на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров.

Много пъти съм обсъждал тази договорка и съм желал прекратяването на договорката с "Дънди прешъс ", която купи "Наван ". Тази компания няма никакъв опит в добива на естествени благосъстояния преди да пристигна в България. Защо е определена, можете да питате тогавашния вицепремиер Иван Костов, съобщи Сидеров.

Той се обърна с въпрос към вицепремиера по икономическата и демографската политика Валери Симеонов какви са размерите на концесионните такси, върху какъв рандеман се пресмятат, както и в кои региони са съответните концесии.

Въпросите, свързани с подземните благосъстояния, включително златодобивът, са регламентирани в Закона за подземните благосъстояния. Със Закона за подземните богаства пълномощията по тематиката са делегирани на министъра на енергетиката, както и на вицепремиера Томислав Дончев. Така че аз няма по какъв начин да отговоря на този въпрос, сподели вицепремиерът.

Не съм удовлотворен от отговора, това е бягство от отговорност, уточни Волен Сидеров. Задавам ви въпрос като отговорник на координационния съвет по концесиите. След като знам вашата неотложност, когато се захванете с нещо, за какво в този момент се отдръпвате? В случая ползата на България ползата на България е мощно оскърбен. Ако желаете да създадем инспекция освен на тази договорка, само че и на всички, 565 концесии за рандеман на естествени благосъстояния, съм подготвен да спомагам, сподели ръководителят на ПГ на Обединените патриоти.

Има всички учредения да бъде преустановен договорът с "Дънди прешъс ", въпреки и късно. Всички неоходими документи за това са налице, акцентира Сидеров.

В работата си постоянно прецизно съм се придържал към моите пълномощия, няма по какъв начин да вляза в ресора на различен вицепремиер, съобщи Валери Симеонов. Що се отнася до инспекциите по морето, такива инспекции е имало и в предходни годони - нито съм уредникът, нито съм лидерът, нито съм фюрерът на тези инспекции. Но те са напълно в моите пълномощия. Поемам ангажимент да изискам контракта с "Дънди прешъс ", естествено през моя сътрудник Томислав Дончев, който, сигурен съм, няма да има нищо срещу, сподели още Симеонов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР