От 18 часа днес Захари Карабашлиев ще представи своя нов

...
От 18 часа днес Захари Карабашлиев ще представи своя нов
Коментари Харесай

Захари Карабашлиев представя днес новия си роман Рана във Варна

От 18 часа през днешния ден Захари Карабашлиев ще показа своя нов разказ " Рана " във Варна.

Заедно с създателя на сцената на градската изложба в неговия роден град ще бъдат и артистът Ненчо Костов, цигуларят Божидар Бенев и модераторът Диана Стефанова.

Диана Стефанова е повествовател на същински истории от живота, които предават мъдростта на добруджанци. Изследовател на забравените и малко известни обстоятелства от историята на Добруджа. Разказите ѝ имат известност и правилни читатели по целия свят. Някои от тях са оповестени в издания у нас и в чужбина – „ Дернекът – незабравимия спомен от детството “ – във вестника на българите в Украйна „ Роден край “, „ На баба “ – в литературната графа на EuroChicago, „ На Мария “ – в алманах разкази, публикуван от Йорданка Петкова. Неин роман е включен в сборника “Нестинари ”, където името ѝ е паралелно до тези на Здравка Евтимова, Калин Терзийски, Ники Комедвенска и други

Ненчо Костов е приключил НАТФИЗ в класа на проф. Ивайло Христов. След това става част от трупата на варненския трагичен спектакъл " Стоян Бъчваров ", където към момента играе в спектаклите " Амадеус " и " Двубой ". Понастоящем е в състава на Народния спектакъл. През 2019-та е награден с Аскеер за изгряваща звезда за ролята на Димчо Дебелянов в " Дебелянов и ангелите " - режисура на Диана Добрева в трагичния спектакъл на Пловдив, и за ролята на Васил Левски в " Наблюдателите (хипотеза за отвъдното) " – режисура на Явор Гърдев в Народен спектакъл " Иван Вазов ". Най-разпознаваемата му роля от огромния и дребния екран е тази на цар Петър I в телевизионната поредност " Войната на буквите ".

Божидар Бенев е приключил Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев “ в Пловдив. От 2004 година е част от състава на Симфоничния оркестър на Варненската филхармония, а от 2013 година и на Български камерен оркестър - Добрич. Участва в солови рецитали и камерни концерти с изтъкнати музиканти от водещи европейски оркестри, измежду които Концертгебау-Амстердам и Радио оркестъра на Париж в програмата на Международния музикален фестивал „ Варненско лято “.

За всички, които не са съумели да си купят " Рана " или друга от книгите на създателя, на срещата те ще се продават с 10% отстъпка.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР