От 18 часа днес е обявен протест пред Министерството на

...
От 18 часа днес е обявен протест пред Министерството на
Коментари Харесай

Протест на родители: Сигнализират, че няма топла вода в детската онкохематология в ИСУЛ

От 18 часа през днешния ден е разгласен митинг пред Министерството на здравеопазването против „ нечовешките условия в детската онкохематология “.

Миналата седмица в bTV новините ви показахме сигнал от родители, че в отделението няма топла вода.

Месеци наред в детската онкохематология в ИСУЛ са на режим, описват родители

Организатор на демонстрацията e фондация „ Даная “. Оттам показаха, че изискванията са от месеци и се утежняват още повече, а в отделението лежат деца в тежко положение.

От ИСУЛ разясниха, че ще решат казуса генерално, а към този момент прибягват до различни способи, с цел да не изстива водата.

Месеци наред там има режим, описват родители

„ Основният проблем, който имаме в клиниката по Детска онкохематология, е това, че тя се намира в най-далечната точка на болничното заведение. Поради тази причина потреблението на вода в клиниката е много ниско. И тъй като тя се задържа в тази дълга тръба, тя изстива през това време. Просто сме помолили в отделението да има непрекъснат поток на топла вода. Ще се постави една рециркулационна тръба, каквато има в новите здания, с цел да може тази топла водата да циркулира непрекъснато. Досега сходна тръба не е инсталирана, тъй като не е имало такава потребност, тъй като потреблението може би е било по-високо, не мога да кажа по каква причина. Не става въпрос за толкоз доста пари – просто трябваше да го проектираме, тъй като това е развой, който би трябвало да се случи “, сподели  Любомир Пенев, изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Царица Йоанна - ИСУЛ ”.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР