От 18:30 часа днес, 13-ти юни, галерия Ларго ще представи

...
От 18:30 часа днес, 13-ти юни, галерия Ларго ще представи
Коментари Харесай

Помниш ли?: Калия Калъчева и Стоян Илев откриват изложба във Варна

От 18:30 часа през днешния ден, 13-ти юни, изложба Ларго ще показа на варненската аудитория Калия Калъчева и Стоян Илев със взаимна галерия в главната си зала. Двамата създатели ще показват серия от живописни платна, основани особено за изявата им в морския град. Еекспозицията е озаглавена " Помниш ли? " и изследва тематиката за паметта и спомените посредством силата на образното изкуство, предоставяйки ни опция да се впуснем в странствуване обратно във времето и да преоткрием предишното дружно.

За изложбата си създателите описват:

" Помниш ли? " е въпрос, който ни води на странствуване обратно във времето, предизвиквайки ни да споделяме и преоткриваме мемоари дружно с другите. Това е освен акт на припомняне, само че и взаимно проучване на предишното, където всеки прибавя късче към общата мозайка на спомените. Този развой укрепва връзките сред хората, като разкрива съкровени моменти и основава нови, споделени истории.

Изложбата изследва тематиката за паметта и спомените посредством силата на образното, предизвика размисъл за това по какъв начин съхраняваме и интерпретираме своите мемоари, и по какъв начин те въздействат на нашето настояще и бъдеще. Серията от творби са въодушевени от персонални и групови мемоари или тяхната липса. Визуализира се опцията на паметта да бъде по едно и също време бледа и жива, размита и съответна.

Варненци ще имат опцията да посетят експозицията в главната зала на изложба Ларго от 13 юни до 2 юли и да се потопят в разнообразието от образни тълкования на мемоари, показани посредством най- разнообразни авторски техники, стилове и похвати. Всяко произведение отразява дълбоката прочувствена връзка с предишното и ни дава опцията да следим по какъв начин спомените оформят нашето настояще и бъдеще. Очакваме ви на откриването на 13-ти юни от 18:30 часа да споделим страстта дружно на по чаша вино с Калия и Стоян!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР