От 17 юли 2023 г. съсзаповед на изпълнителния директор на

...
От 17 юли 2023 г. съсзаповед на изпълнителния директор на
Коментари Харесай

От 17 юли ДФЗ отваря прием на заявления за подпомагане по интервенциите в сектор „Пчеларство“ през СЕУ

От 17 юли 2023 година съсзаповед на изпълнителния шеф на Държавен фонд „ Земеделие “-Разплащателна организация (ДФЗ-РА) се отваря приема по интервенциите в бранш „ Пчеларство “ за 2023 година
Приемът ще продължи до 26 юли 2023 година За 2023 година финансовият запас по интервенциите е в размер на 10 091 365 лв..
На интернет страницата наДФЗе оповестен справочник за кандидатстване по интервенциите в бранша на пчеларството, в който детайлно са разказани подпомаганите интервенции и действия, изискванията за допустимост, общи условия, финансова помощ и ред за подаване на заявление.
Публикувана е и заповед на министъра на земеделието и храните съдържаща лист с разходите/активите, за които има избрани референтни цени за финансовата 2023 година Към датата на подаване на заявката за подкрепяне за включените в листата разходи/активи, претендентът показва една оферта. За всички останали разходи/активи, за които няма избрани референтни цени се показват три съпоставими предложения.
ДФЗ-РА припомня на претендентите, че с смяната в Закона за подкрепяне на земеделските производители (ЗПЗП), който е в действие от 01.01.2023 година, всички аграрни стопани, които желаят да подадат заявки за подкрепяне, следва да имат регистрация в Системата за електронни услуги (СЕУ). През СЕУ ще се реализира и цялата връзка сред администрацията и бенефициерите на ДФЗ. Кандидатите по интервенциите в бранш „ Пчеларство “ също ще подават документи за финансова поддръжка само посредством СЕУ с дипломиран електронен автограф (КЕП).
Държавна фирма „ Земеделие “ приканва всички бенефициери, които нямат регистрация в СЕУ, да се записват.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР