От 17-ти юли 2023 г., смесени патрули от служители на

...
От 17-ти юли 2023 г., смесени патрули от служители на
Коментари Харесай

Смесени патрули тръгват в централната част на Плевен

От 17-ти юли 2023 година, смесени патрули от чиновници на полицията и на Общинския инспекторат ще наблюдават за реда в централната част на Плевен.Те ще обхождат зоната от Градската градина до площад " Стефан Стамболов ".

„ Целта не е да се следим и да се хващаме, а задачата е да има предварителна защита и да се види, че полицията си е дейно на мястото и вместо да реагираме постфактум с видеозаписи, през полиция, прокуратура и в последна сметка съд за причинителите на унищожаването и разваляне на общинската благосъстоятелност.

По-добре да не се стига до там и аз се надявам, че тези смесени патрули и тези ограничения, както и нашата безкомпромисност към такива противообществени прояви, ще дадат резултат и ще влияят предупредително на тези, които са склонни да не се преценяват с общоприети човешки - морални и публични правила “.

Това сподели кметът на Плевен Георг Спартански, откакто разгласи новата мярка, обвързвана с деянията на вандализъм в централната част на Плевен.

Той добави, че групата младежи, направили премахването на букви от паметника на Девета пехорна дивизия “ в центъра на Плевен са открити – те са малолетни и не отхвърлят съпричастието си към осъщественото. Също по този начин, родителите им имат подготвеност да заплатят вредите, нанесени при вандалския акт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР