От 17-ти Многомандатен избирателен район - Пловдив-област в 48-то Народно

...
От 17-ти Многомандатен избирателен район - Пловдив-област в 48-то Народно
Коментари Харесай

Четирима от 11-те депутати от Пловдив-област са юристи

От 17-ти Многомандатен изборен регион - Пловдив-област в 48-то Народно заседание влизат четирима адвокати, двама инженери, икономист, доктор, преподавател по български език и литература и експерти по ръководство на европейски планове и организация и ръководство на бизнеса. Окончателният лист с народни представители след вота на 2 октомври е оповестен на уеб страницата на Централната изборна комисия.

" Движение за права и свободи " (ДПС) ще бъде представлявано в Народното събрание от Пловдив-област от Рамадан Аталай. Той е на 65 години, родом от село Мъдрево, Разградско. Завършил е право в Университета за национално и международно стопанство, магистър е по минно инженерство. Бил е депутат в 38-ото, 39-ото, 40-ото, 41-ото, 42-ото, 43-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Продължаваме Промяната " ще има двама депутати от региона - Росен Костурков и Стою Стоев.

Росен Костурков е на 50 години, родом от Панагюрище. По специалност е инженер , приключил е магистър по Електроника - " Оптикоелектроника и Лазерна техника " към Технически университет - София, филиал Пловдив. Има 25-годишна кариера в промишлеността, основател е на Центъра за професионално образование " Тракия " към Тракия икономическа зона. Бил е народен представител в 47-ото Народно заседание.

Стою Стоев е на 29 години, по специалност е правист . Бил е депутат в 47-ото Народно заседание.

Партия " Възраждане " ще вземат участие в 48-то Народно заседание от Пловдив-област с един представител - Стоян Таслаков. Той е на 35 години, родом е от Стамболийски. Има магистърска степен по " Управление на планове, финансирани от структурните фондове на Европейския съюз ". През 2016 година отпътува за Англия, където записва лична компания, занимаваща се с пасивна противопожарна отбрана. Бил е депутат в 47-ото Народно заседание.

Румен Йончев е националният представител на " Български напредък " от Пловдив-област. Той е на 52 години, родом от Пловдив. По специалност е икономист. Участвал е в 42-ото Народно заседание като представител на " Коалиция за България ", в 43-ото, определен от КП " България без цензура ", в 45-ото и 46-ото Народно събрание от " Изправи се БГ! Ние идваме ".

Коалиция " ГЕРБ - Съюз на демократичните сили " ще имат трима представители от 17-ти МИР - Десислава Трифонова, Младен Шишков и Иван Червенков.

Десислава Трифонова е родом от Кнежа. По обучение е правист . Изпълнителен шеф е на Българска организация за вложения в интервала 2020 - 2021 година и депутат в 47-ото Народно заседание.

Младен Шишков е на 46 години, родом от Пловдив. Влиза в състава на 48-ото Народно заседание с помощта на събраните преференции. По специалност е строителен инженер-конструктор . Избиран е за депутат в 44-ото, 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание.

Иван Червенков е на 59 години, доктор . Бил е шеф на МБАЛ " Асеновград " в продължение на 17 години.

Коалиция " Демократична България - Обединение " печели един мандат в региона и той е за първия в листата - Йордан Иванов . Той е на 36 години, правист . На локалните избори през есента на 2019 година е определен за общински консултант в Пловдив от листата на " Демократична България ". В интервала януари 2022 година - август 2022 година той заема поста регионален шеф на област Пловдив. Избран е за първи път за депутат.

Веска Ненчева и Манол Генов са двамата претенденти на коалиция " Българска социалистическа партия за България " в Пловдив-област, които ще вземат участие в 48-то Народно заседание.

Веска Ненчева е била преподавател по български език и литература в Карлово 12 години. Участвала е в 44-ото, 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание.

Манол Генов е на 62 години, от Асеновград. Завършил е съветска лингвистика, има магистратура по " Организация и ръководство на бизнеса ". Бил е общински консултант от Асеновград, заместник-кмет, шеф на ВиК в Пловдив. Генов е народен представител е в 43-ото, 44-ото 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР