От 17 до 23 юни 2023 г., по покана на

...
От 17 до 23 юни 2023 г., по покана на
Коментари Харесай

Летни Европейски игри за хора с и без увреждания във Вагровиец, Полша

От 17 до 23 юни 2023 година, по покана на Асоциацията за спортна рехабилитация за хора с увреждания СТАРТ в Познан, доброволци от Партньори Кюстендил взеха присъединяване в Летни европейски игри за хора с и без увреждания във Вагровиец, Полша (Dis+Abled European Summer Games Wagrowiec’2023). Състезаваха се представители на 12 европейски страни в 12 спортни дисциплини като тенис на маса, плуване, пукотевица с лък, боулинг, ветроходство както и в параолимпийските спортове боча, голбол, параколоездене и параолимпийски волейбол, които бяха налични за всички. Общият брой участници от 400 души приказва за изключителните размери на това събитие, подкрепено от локалната и районната управляващи в съдействие с местни центрове за рехабилитация и спорт.



Сред формалните лица бяха Артур Сьодмиак, някогашен полски национал по хандбал и повторен медалист от Световно състезание в тази дисциплинираност и Милена Олшевска, двукратна бронзова медалистка от Параолимпийски игри в пукотевица с лък. Нашите доброволци взеха присъединяване в общо 5 спортни дисциплини – самостоятелно в надпреварата по боулинг и отборно в смесени надпревари по боча, пара волейбол, ветроходство и драконова лодка, в които бяха отличени с един бронзов, един златен и три сребърни медали.



Организатор на Летните европейски игри във Вагровиец (Dis+Abled European Summer Games Wagrowiec’2023) е Полският параолимпийски комитет. Събитието е съфинансирано по Програма Еразъм+ на Европейския съюз.



Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР