От 17 декември Българският червен кръст (БЧК) в Сливен започва

...
От 17 декември Българският червен кръст (БЧК) в Сливен започва
Коментари Харесай

БЧК започва раздаването на хранителни помощи в област Сливен

От 17 декември Българският червен кръст (БЧК) в Сливен стартира раздаването на хранителни помощи от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица, заяви кореспондентът на .
По оперативната стратегия на фонда ще бъдат подкрепени общо 11 879 души от района – 6 757 в община Сливен, 2 558 в община Котел, 1 334 в община Нова Загора и 1 230 души в община Твърдица.
Право на подкрепяне по програмата имат лица и фамилии, получили целева помощ за отопление през 2017/2018 година, майки с месечни помощи за развъждане на дете до една година, лица с трайни увреждания с право на непозната помощ и месечна добавка за обществена интеграция, лица и фамилии, получаващи месечни помощи за развъждане на деца с трайни увреждания, както и фамилии потърпевши при бедствия и повреди.
Раздаването на питателните помощи ще става по график. В община Сливен от 17 декември до 15 февруари ще работи пункт на ул. „ Георги Икономов” № 2. За квартал „ Надежда” от 7 януари до 15 февруари ще бъде отворен пункт с адрес кв. „ Даме Груев”, бл. 28. За селата от община Сливен и за квартал „ Речица” раздаването на питателните помощи ще продължи от 10 януари до 20 февруари. В община Нова Загора помощите ще се получават от 8 януари до 12 февруари в два краткотрайни пункта – в Младежкия дом на Нова Загора и на ул. „ Освобождение” №1 за квартал „ Шести”. В община Твърдица питателните помощи ще се раздават от 9 януари до 12 февруари на ул. „ Заводска” № 17. В община Котел краткотрайният пункт на ул. „ Св. св. Кирил и Методий” № 7А ще работи от 16 януари до 20 февруари.
Списъците с лицата, имащи право на хранителна помощ, се изготвят от Агенцията за обществено подкрепяне.
Правоимащите ще получат самостоятелен пакет с съществени хранителни артикули с тегло към 24 кг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР